cita amb el CINE

In-Edit escalfa motors amb Grace Jones

El festival, que se celebrarà a l'octubre, presenta aquest dimarts un documental sobre l'artista jamaicana al Poble Espanyol

zentauroepp44794391 icult  documental  bloodlight and bami con  grace  jones180827191010

zentauroepp44794391 icult documental bloodlight and bami con grace jones180827191010

2
Es llegeix en minuts

Amb les espelmes acabades d’apagar del pastís del 60è aniversari de Madonna, elfestival In-Editestrena avui, a les Nits d’Estiu del Poble Espanyol, un documental consagrat a una figura tan o més provocadora que l’anterior, també una icona de la música pop i de la moda,Grace Jones, que el mes de maig passat va complir, segons la seva biografia oficial, 70 anys. In-Edit, que el juliol passat ja va portar a Montjuïc un documental sobre una altra llegenda, el festival de Monterey, estrena ara a Barcelona ‘Grace Jones – Blodlight and Bami’.

El film és un treball deSophie Fiennes, que no mereix ser descoberta només per ser germana de l’actor Ralph Fiennes, sinó per alguns dels seus treballs contracorrent anteriors, com la seva atípica història del cine ‘Guía de cine para pervertidos’ (es pot veure a Filmin) amb l’excèntric filòsof Slavo Zizek.

En aquest cas, l’aproximació que Fiennes realitza sobre la figura de Jones éspanoràmica. D’una banda, l’òbvia, la de la figura andrògina, en certa manera la imatge especular de David Bowie, una artista sexual com poques, una dona provocadora. ¿Quant? En una ocasió la van expulsar d’un concert per ensenyar un pit. El més sorprenent era el lloc. Ho va fer a Disneyworld. Jonesha cultivat sempre aquest aire salvatge. D'aquí provenen les seves incursions en el món del cine. Amb sucoses anècdotes: durant el rodatge de ‘Conan el Destructor’, Arnold Schwarzenegger li va implorar més d’una vegada a la diva que fos menys ferotge en la seva representació del personatge de la despietada Zula. Però el documental mostra també l’altra Grace Jones,la insòlita, com a mare i àvia, i explora de la seva mà la infantesa de l'artista a la seva Jamaica natal,no sempre de bons records.

Rollings Stones i George Michael

Notícies relacionades

Les nits de cine al Poble Espanyol són un aperitiu de la pròxima edició del festival, la 16a, que tindrà lloc entre el 25 d’octubre i el 4 de novembre. A falta de saber tota la programació, el festival té lligat ja el documental ‘Cocksucker blues’, sobre la gira delsRolling Stones del 1972. Un treball vetat per ses Satàniques Majestats i del qual, per qüestions legals, només s’autoritzen poquíssimes projeccions a l’any arreu del món. També es presentarà una peça sobre la banda de rockLynird Skynyrd(‘If I leave here tomorrow’) i una altra sobreGeorge Michael, George Michael: Freedom! Director’s cut’, (George Michael i David Austin, 2017), narrat i dirigit pel mateix músic fins i tot pocs dies abans de la seva mort.

Des que el 2003 va celebrar la primera edició, In-Edit s’ha consolidat com el festival de cine documental especialitzat en música més potent del món. Segons l’organització, des d’aleshores ja suma més de 30.000 espectadors.