Madonna la fa grossa a la gala MTV amb un homenatge a Aretha Franklin

La diva ha passat 10 minuts parlant dels seus inicis en el món de la música

madonna-rinde-homenaje-a-aretha / periodico

2
Es llegeix en minuts

La diva del pop Madonna, que acaba de complir 60 anys, ha protagonitzat aquesta matinada un polèmic tribut a la difunta reina del soul Aretha Franklin a la gala dels MTV Video Music Awards. El públic l’ha criticat per considerar que ha passat més temps parlant d’ella mateixa que d’Aretha Franklin.   

En un discurs de 10 minuts, Madonna ha recordat els seus propis principis en el món de la música, i ha relatat una audició que va fer a capella de 'You make me feel like a natural woman', un dels temes icònics de Franklin. Ha explicat que aquesta audició li va valer una feina a París però que va tornar als Estats Units per aprendre a tocar la guitarra. I d’allà, a la fama. "Res d’això hauria passat sense la nostra dama del soul", ha dit al final Madonna, introduint Aretha Franklin en el discurs. "Ella em va portar on soc avui i va influir en molta gent que es troba avui aquí. Gràcies, Aretha, per apoderar-nos a tots. RESPECTE. Llarga vida a la reina", ha finalitzat.

El públic s’ha llançat a Twitter a criticar aquesta intervenció, apuntant que Madonna no s’ha centrat en Franklin. "L’homenatge a Aretha Franklin és Madonna parlant de si mateixa", ha resumit Michael Arceneaux.

"No li faltes al respecte a una ICONA d’aquesta manera. Honres una llegenda explicant la seva història o CALLES", ha tuitejat Nina Parker.

També s’ha qüestionat per què l’organització dels premis ha elegit Madonna per parlar de la reina del soul en lloc de buscar artistes més pròxims a ella.

“ESTIMO Madonna. En soc un gran fan. Però ella no hauria de ser en cap lloc a prop d’Aretha", ha opinat el crític cultural Marc Lamont Hill.

Notícies relacionades

"Qui fos que va deixar pujar Madonna a l’escenari en els #VMAs per retre homenatge o el que fos això a ArethaFranklin hauria de ser acomiadat ja", ha tuitejat Alicia Garza, cofundadora del moviment Black Lives Matter.

La polèmica està servida.