RÈCORD MUSICAL

The Eagles superen Michael Jackson i recupera el tron del disc més venut

zentauroepp44713252 the eagles  180820200330

zentauroepp44713252 the eagles 180820200330

1
Es llegeix en minuts

L’àlbum ‘Their Greatest Hits 1971-1975’ de la banda nord-americana The Eagles ha superat ‘Thriller’ de Michael Jackson com el disc més venut de tots els temps als Estats Units, segons ha informat aquest dilluns la revista especialitzada ‘Rolling Stone’.

L’àlbum ha recuperat aquesta posició privilegiada gairebé una dècada després de la mort del ‘rei del pop’ a l’assolir les 38 milions de còpies venudes, per sobre dels 33 milions que registra el mític àlbum de Michael Jackson. “Agraïm a les nostres famílies, a la nostra gerència, al nostre equip, a la gent de la ràdio i, sobretot, als fidels seguidors que ens han acompanyat durant els alts i baixos de 46 anys de carrera”, ha assenyalat en un comunicat Don Henley, un dels fundadors la banda.

Doblet

L’Associació de la Indústria de la Gravació dels Estats Units (RIAA, per les seves sigles en anglès) va recalcular el total de vendes d’aquests àlbums i va tenir en compte també les transmissions ‘online’ i les descàrregues digitals. Segons el nou càlcul, 1.500 escoltes d’un àlbum per internet equivalen a una venda i la descàrrega de 10 cançons es comptabilitza de la mateixa manera. A més, un altre dels àlbums de la banda de Los Angeles, ‘Hotel Califòrnia’, ocupa la tercera posició després de superar els 26 milions de vendes. Comptar amb dos discos en aquesta llista és tot un rècord.

Notícies relacionades

L’àlbum recopilatori ‘Their Greatest Hits 1971-1975’ ja va ocupar la primera plaça de “més venut de la història” durant una dècada, fins el 2009, quan la mort de Jackson va disparar l’interès i les vendes de ‘Thriller’ i el va col·locar a dalt de tot d’aquesta classificació.

El top 10

El ‘top 10’ dels discos més venuts de la història als Estats Units està compost per noms com Billy Joel amb ‘Greatest Hiss Volume I & Volume II’, Led Zeppelin amb ‘Led Zeppelin IV’ i Pink Floyd i el seu mític ‘The Wall’, ocupant el quart, cinquè i sisè lloc respectivament. AC/DC i ‘Back in Black’ es posicionen com a setens seguits de Garth Brooks amb el seu ‘Double Live’. En novena posicióHootie & The Blowfish amb ‘Cracked Rear View’, per deixar en la desena posicióFleetwood Mac amb ‘Rumours’.