SECTOR EDITORIAL
Enciclopèdia Catalana editarà el Premi Sant Jordi de novel·la
L'editorial guanya el concurs convocat per Òmnium Cultural per publicar l'obra guardonada, fins ara en mans de Proa
zentauroepp41322149 barcelona 15 12 2017 icult galardonados de la n180529124426 /
Finalment serà la Fundació Enciclopèdia Catalana qui editarà durant els tres pròxims anys el Premi Sant Jordi de novel·la. I ho farà conjuntament amb Òmnium Cultural, l’entitat que convoca el guardó. El segell català ha sigut triat a través d’un concurs en el qual s’han presentat sis editorials. D’aquesta manera, Enciclopèdia Catalana rellevaràProa en l’edició de l’obra guanyadora, després d’haver finalitzat el 2017 el conveni que tenia amb Òmnium.
Tancat l’acord, l’entitat cultural va canviar les bases de la convocatòria del pròxim Premi Sant Jordi i va especificar que l’edició de la novel·la guardonada estava oberta a tots els segells que tinguessin la seva seu física i fiscal en territoris de parla catalana, cosa que des d’alguns àmbits es va interpretar com un veto a les editorials en català del grup Planeta, entre les quals figura Proa. Un interpretació que va ser desmentida des d’Òmnium, que va aclarir que Proa complia "tots els requisits de les bases" per presentar-se al concurs.
Foment de la lectura
Notícies relacionadesL’elecció d’Enciclopèdia Catalana se sustenta, sobretot, en la proposta de convertir els 120.000 socis d’Òmnium en prescriptors de l’obra guanyadora i el seu pla de foment de la lectura. Així, l’editorial destinarà un 2% de la facturació dels exemplars venuts a la iniciativa i si es passa dels 30.000 exemplars, el percentatge pujarà fins al 5%. El compromís d’apostar per una distribució potent i la internacionalització del premi també han sigut punts clau per a l’elecció del segell.
Coneguda la sentència del concurs, el president d’Enciclopèdia Catalana, Xavier Cambra, ha comentat que assumeixen el repte amb "il·lusió i responsabilitat". I ha remarcat que les dues institucions “tenen una vinculació històrica, ja que totes dues van néixer en la mateixa època i fruit d’unes inquietuds culturals i socials similars".