TORNADA D'UNA GRAN CITA MUSICAL

El nou Doctor Music Festival col·loca la seva primera pedra

La mostra planta un menhir de 8.000 quilos com a símbol de les forces energètiques de la vall d'Àneu, que acollirà la seva 'reincarnation edition' del 12 al 14 de juliol del 2019

zentauroepp44431171 icult180725165535

zentauroepp44431171 icult180725165535 / Marta Lluvich

2
Es llegeix en minuts
Jordi Bianciotto

El cartell del Doctor Music Festival, que renaixerà l’estiu vinent, és encara una incògnita, però el seu impulsor, Neo Sala, treballa perquè “les energies de la vall d’Àneu” es conjurin per brindar la millor edició del seu historial, més de dues dècades després de les anteriors. Fa uns dies, divendres passat, acollint-se al fet que la posició de la lluna era la mateixa que la que hi haurà del 12 al 14 de juliol del 2019, el festival va plantar al seu recinte històric un menhir de 8.000 quilos i quatre metres d’altura com a símbol del flux energètic que, augura Sala, embolcallarà la mostra en la seva ‘reincarnation edition’.

Sí, aquest Doctor Music Festival desprèn una aroma més mística o ‘new age’ que el dels 90, conseqüència del procés personal de Sala. “Als 90 no érem conscients de l’energia de la vall. Que després de 20 anys el festival sigui tan mític i la gent en conservi un record màgic té a veure amb el fet que va ser una experiència molt agradable”, explica el promotor, que després d’anar canviant amb els anys el seu “estil de vida” i posar-se “al món de la cuina orgànica”, va conèixer el geobiòleg Mariano Bueno, que, juntament amb l’arquitecta Assumpció Vliaseca, especialitzada en geometria sagrada, va dirigir la col·locació del menhir, erigit en centre d’un “santuari d’energies naturals”.

Esperant confirmacions

Notícies relacionades

¿I la música? No tindrem noms fins a “finals d’octubre o principis de novembre”,anuncia Sala. Serà llavors quan es donarà a conèixer “el gruix” de la programació. Tot i que la resurrecció del festival es va anunciar fa tres anys, el 2016, això no significa que el promotor comptés ja amb algun cap de cartell assegurat; un Springsteen, per exemple. “No, amb tant temps d’antelació és impossible que un Bruce o uns U2 o uns Stones puguin confirmar res”, explica. Ni tan sols ara diu que té artistes lligats. “Estem parlant amb molts artistes, però ningú ens confirma, i deixar anar un nom quan encara no és segur dona mala sort i pot crear expectatives que després potser es frustrin”.

Anuncia, en qualsevol cas, que el festival disposarà de cinc escenaris i que oferirà “el millor que hi hagi en aquell moment al camp del pop i el rock”. Entenent aquestes categories en un sentit ampli, de l’electrònica al metal. Vocació generalista i aquest fons energeticotel·lúric que l’acosta a un clàssic britànic, Glastonbury. “Sí, té alguna cosa d’això, tot i que no ens hem inspirat en ell”, apunta Neo Sala, que té encara mesos per donar la raó a Patti Smith quan, en la primera edició del Doctor Music Festival (1996), passejant pel ‘backstage’, respirant fons i observant les muntanyes, va exclamar: “Aquest lloc té molt futur”.