dolor i renaixement

Cinquanta músics reten homenatge a la Rambla en vigílies del primer aniversari dels atemptats del 17-A

La cançó és una rumba mestissa que simbolitza la multiculturalitat de Barcelona

george lamberis youtubecom q6sqfnb4dmw / periodico

1
Es llegeix en minuts

Una cinquantena d’artistes agrupats sota el nom ‘Músics per la Rambla’ han gravat una cançó d’homenatge a l’artèria barcelonina i a les víctimes dels atemptats terroristes de la capital catalana i Cambrils del 17 d’agost passat. Es tracta de 'La Rambla', adaptació d’una peça de Dani Galiot del 2003, una rumba mestissa amb ingredients de jazz, rap, candombe i aràbics. El número està cantat en català, castellà, anglès, àrab, italià, portuguès i kombe.

Els artistes que han participat en la gravació fomenten la multiculturalitat de Barcelona. Són els següents: Pemi Fortuny, Rafa Pons, Veil, The Sey Sisters, Michèle Alderete, Laura Flores, Desiree Diouf, Jofre Bardagí, Rumba Tres, Carles Torcao, Izah, Sara Pi, Elena Gadel, Dani Galiot, Dani Flaco, Khadija Zhar, Litus, Joan Tena, Albert Solà, Dol Beltrán, Marcos Vinodelfín, Manu Guix, Claudia Bardagí, Roges, Saphie Wells, Paul de Swardt, Marga Mbande, Natasha Riazantceva, Linsey, Pere Foved, Uriah Duffy, Álvaro Pérez, Javi Ros, Ophélie Derieux, Toni Pagès, Mohamed Soulimane, David Pastor, Samuel 'el Tárraco', Joel Sempere, Ezequiel 'el Nanu', Tòfol Martínez, Marcel Botella i un cor infantil.

Notícies relacionades

“‘La Rambla’ és un homenatge a tot el que simbolitza aquest passeig emblemàtic de la ciutat. Necessitàvem transformar el dolor causat pels atemptats en una cançó que inspirés bones vibracions i que transmetés la veritable essència de la Rambla de Barcelona: tolerància, mestissatge, convivència i respecte”, ha manifestat el col·lectiu d’artistes en la presentació de la cançó, aquest dijous.  

Els beneficis que es derivin de l’explotació de la cançó aniran destinats al Casal dels Infants del Raval.