27a EDICIÓ

Temporada Alta: Lluís Homar protagonitzarà 'La neta del senyor Lihn'

El festival de Girona presentarà 17 coproduccions, 10 de les quals d'autoria catalana, del 5 d'octubre al 9 de desembre

jgarcia43722322 icult la neta del senyor lyhn foto david ruano180612204443

jgarcia43722322 icult la neta del senyor lyhn foto david ruano180612204443

2
Es llegeix en minuts
Marta Cervera

Des d’actors de referència com Lluís Homar i noves figures com Elisabet Casanovas, companyies que despunten com La Calòrica i La Ruta 40, directors trencadors com Guy Cassiers i Àlex Rigola i autors com Claudio Tolcachir i Carol López se citaran aquesta tardor al Temporada Alta. Tots ells i molts més faran possible les 17 coproduccions de la 27a edició del festival de Girona, que es realitzarà del 5 d’octubre al 9 de desembre.

Homar encarnarà tots els rols de 'La néta del senyor Linh' a les ordres del belga Cassiers, un 'tour de force' sobre l’exili, la solitud i la identitat basat en una novel·la homònima de Philippe Claudel. "Cada vegada més apostem per  la internacionalització a través de projectes que uneixin a actors d’aquí amb directors reconeguts en altres països", ha destacat Salvador Sunyer, director i fundador del Temporada Alta. L’autor i director argentí Claudio Tolcachir dirigirà una de les seves obres més aclamades amb un equip català. 'L’omissió de la família Coleman' comptarà amb Roser Batalla, Bruna Cusí, Josep Julien, Cesca Piñón, Marc Rodríguez, Vanessa Segura, Irineu Tranis i Sergi Torrecilla.

Elisabet Casanovas en una imatge promocional de 'Kassandra', de Sergio Blanco. / DAVID RUANO

Sergi Belbel dirigirà  'Kassandra', de Sergio Blanco, tot un repte per a Elisabet Casanovas. Eduard Farelo s’enfronta a un altre en 'Una Ilíada', dirigit per Juan Carlos Martel i Aida Oset també en solitari en escena oferirà 'La lleugeresa i altres cançons', nova obra d’Ivan Benet i Víctor Borràs.

Molt més despreocupada és la nova proposta de La Calòrica, 'Els Ocells', una mirada satírica sobre la història recent que inclou des de la Transició a la crisi que assola Europa.  

Robot protagonista

La relació dels homes amb les màquines centra 'Uncanny Valley', curiosa proposta realitzada per un robot humanoide, un muntatge dirigit pel suís Stefan Kaegui amb la companyia berlinesa Rimini Protokoll. La tecnologia també serà important a 'Mascle Man', una instal·lació escènica creada per Àlex Rigola sobre la violència de gènere on el públic, en grups de sis i amb auriculars, penetrarà en un espai laberíntic amb el qual interactuarà.    

En dansa destaquen dues creacions. D’una banda hi ha 'Here', primera col·laboració entre els coreògrafs i ballarins Lali Ayguadé i Gilhem Chatir inclosa en el programa europeu Pyrénart. De l’altra, 'La set i la revolució', espectacle protagonitzat per Pep Ramis, Andrés Corchero, Piero Steiner i Enric Ases, dirigits per María Muñoz. La seva intenció és revisar, amb humor, què n’ha sigut d’aquesta generació que va somiar amb fer la revolució a partir de la dansa però explorant altres territoris expressius.

Notícies relacionades

I altres estrenes amb mirada femenina són: 'Epodermis', una reflexió sobre la relació entre els diners i el poder, escrita i dirigida per Carol López; 'La lluita constant', una peça de Carlota Subirós i La Ruta 40 sobre les lluites col·lectives per canviar el món i 'Decadència', de Steven Berkoff, un dur text sobre la burgesia que dirigirà Glòria Balañà.