La premsa dels EUA avança que Weinstein s'entregarà aquest divendres a la policia

La fiscalia de Nova York es disposa a presentar càrrecs contra el productor, acusat de múltiples abusos sexuals

8ryzscarvwb7mu32bsyog61100 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Ricardo Mir de Francia

Sembla que ha arribat el diade Harvey Weinstein, el productor de Hollywood que va caure en desgràcia quan dotzenes de dones el van acusar d’abusos sexuals, incloent-hi la violació i l’assalt.Segons informen diversos mitjans nord-americans, Weinstein pretén entregar-se a les autoritats aquest mateix divendres, quan s’espera que la fiscalia de Nova York presenti els primers càrrecs contra el cofundador de Miramax. El seu processament arribaria vuit mesos després que ‘The New York Times’ tragués a la llum les primeres al·legacions contra el que havia sigut un dels productors més poderosos de la indústria. L’article va detallar els abusos patits per diverses dones, entre les quals l’actriu Ashley Judd, i la tendència de Weinstein a comprar el silenci d’algunes de les seves preses recorrent als acords extrajudicials.  

El cas Weinstein va despertar un moviment global per denunciar el masclisme, els abusos i el comportament inapropiat amb les dones.Un moviment, el#MeToo, que es va propagar molt més ràpid que la resposta de la justícia. La fiscalia novaiorquesa ha rebut crítiques per actuar amb excessiva lentitud davant de les evidències obtingudes per l’FBI per processar-lo. Està previst que Weinstein s’enfronti a diversos càrrecs, relacionats almenys amb el cas de Lucia Evans, una dona que el va acusar d’obligar-la a fer-li una fel·lació durant una reunió de negocis que tots dos van mantenir el 2004. 

Notícies relacionades

Les autoritats també han investigat la presumpta violació denunciada per l’actriu Paz de la Huerta a casa seva, a Nova York, el 2010. De la Huerta va anar a la policia l’octubre de l’any passat, poc després que l’article del ‘Times’ obrís la capsa dels trons i animés altres dones a trencar el silenci. Weinstein també està sota l’escrutini de les autoritats a Londres i Los Angeles. No només per presumptes delictes sexuals, sinó també financers. 

El productor sempre ha defensat la seva innocència. Afirma que, en tots els casos, el sexe va ser consensuat i que el seu comportament agressiu és producte de la cultura que prevalia a Hollywood. Però han estat desenes les dones les que l’han acusat. Algunes han dit que els va prometre avenços en la seva carrera a canvi que li fessin un massatge o el miressin despullat. D’altres l’han acusat d’assetjar-les, violar-les o magrejar-les. La llista de les seves presumptes víctimes inclou noms com araAsia Argento, Mira Sorvino, Angelina Jolie i Gwyneth Paltrow.