DES DE BRUSSEL·LES

L'autoproclamat Govern a l'exili proposa les Creus de Sant Jordi d'aquest any

Puigdemont i els consellers cessats consideren que les circumstàncies "fan especialment necessari" aquest reconeixement

jose42581511 the founder of the spanish ngo proactiva open arms  oscar ca180504104438

jose42581511 the founder of the spanish ngo proactiva open arms oscar ca180504104438 / Manu Fernandez

1
Es llegeix en minuts

El Govern de la Generalitat cessat ha proposat una llista de 18 persones i 18 entitats per ser guardonades amb les Creus de Sant Jordi 2018, l’acte de lliurament de les qual va ser ajornat per l’absència d’Executiu a Catalunya.

"El sentit d’aquest reconeixement fa que el president Puigdemont i els consellers el considerin especialment necessari en el context de regressió democràtica i de drets fonamentals que vivim", va informar aquest divendres a la nit el Govern destituït en un comunicat firmat des de Brussel·les.

El guardó es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir persones o entitats que haguessin prestat serveis destacats a Catalunya i a les persones, i representa el màxim reconeixement que pot rebre la ciutadania per part de la Generalitat, detalla el comunicat.

Entre les persones proposades hi ha Lucía Caram Padilla i Josep Cruanyes Tor, juntament amb Eduard Admetlla Lázaro, Victòria Almuni Balada, Francesc 'Xicu' Anoro Zuferri, Tomàs Barris Ballestín, Lourdes Benería Farré, els germans Joan i Martí Castells Badia, M. Assumpció Malagarriga Rovira, Santiago Marré Burcet, Carme Mayol Fernández, Leonora Milà Romeu, Pepita Pardell Terrade, Josep M. Roset Camps, Jordi Sierra Fabra, Nemesi Solà Franquesa, Roser Vernet Anguera i Joan Viñas Salas.

Les entitats a guardonar

Notícies relacionades

En el cas de les entitats, entre les propostes hi hal’ONG Proactiva Open Arms i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, acompanyades del’Associació de Bombers Voluntaris de la Generalitat a Puigcerdà (Girona), l’Associació Societat Coral El Vallès de Ripollet (Barcelona), l’Ateneu de Sant Just Desvern (Barcelona), el Casal Societat La Principal de Vilafranca del Penedès (Barcelona), el Cercle Filatèlic i Numismàtic de Ripoll (Girona), la Cooperativa La Colmena de Santa Coloma de Gramenet (Barcelona) i el Cor Claverià l’Aliança de Lliçà d’Amunt (Barcelona).

Els segueixen a la llista la Fundació Alzheimer Catalunya, Marduix de Sant Esteve de Palautordera (Barcelona), les Nits Musicals de Guardiola de Berguedà (Barcelona), l’Orfeó Reusenc de Reus (Tarragona), l’Orfeó Sarrienc de Barcelona, la Reial Societat Arqueològica Tarraconense de Tarragona, la Societat Casino La Unió de Vidreres (Girona), la Societat Cultural i Recreativa La Cumprativa de Llorenç del Penedès (Tarragona) i la Societat Recreativa El Centre de Llorenç del Penedès.