la mort d'una figura del pop

La família de Prince demanda l'hospital que el va tractar una setmana abans de morir

Els hereus del músic de Minneapolis consideren que un metge i un farmacèutic del Trinity Medical Center van actuar amb negligència

Al setembre es publicarà un àlbum amb cançons inèdites de l'artista mort fa dos anys

zentauroepp42998222 files  in this file photo taken on february 4  2007 us music180424133756

zentauroepp42998222 files in this file photo taken on february 4 2007 us music180424133756 / ROBERTO SCHMIDT

1
Es llegeix en minuts
Efe / Los Angeles

La família de Prince ha denunciat un hospital d'Illinois (EUA) que va tractar el cèlebre artista una setmana abans que morís per una sobredosimorís , segons ha informat aquest dimarts el diari Star Tribune.

La demanda per mort per negligència va ser presentada divendres passat a Chicago (EUA) contra un metge i un farmacèutic del Trinity Medical Center a Rock Island, l'hospital que va atendre Prince el 15 d'abril del 2016, sis dies abans de morir.

Després d'un concert a Atlanta, Prince tornava aquell dia cap al seu domicili a Minneapolis quan el seu avió privat va haver d'aterrar d'emergència a Illinois. Segons sembla, el cantant, que consumia opiacis de manera habitual, patia una sobredosi.

Prince interpreta Purple Rain en una versió de molt jove. / periodico

Els sis hereus de Prince (la seva germana Tyka Nelson i els seus mig germans John Nelson, Norrine Nelson, Sharon Nelson, Alfred Jackson i Omarr Baker) han assegurat en la seva demanda que els professionals d'aquest centre mèdic no van fer tot el que haurien d'haver fet per investigar el que li passava al músic ni per prevenir una altra sobredosi com la que una setmana després va acabar amb la seva vida.

Així mateix, els familiars de Prince van denunciar la cadena de farmàcies Wallgreens per proporcionar medicaments per al músic que, segons les receptes, estaven a nom del seu mànager Kirk Johnson.

Àlbum amb cançons inèdites

Al marge de la investigació i els plets judicials sobre les circumstàncies en què va morir Prince, aquest dimarts s'ha sabut que al setembre es publicarà un àlbum amb cançons inèdites de l'artista, molt conegut tant per la seva versatilitat com per la seva incansable creativitat.

Figura indiscutible del pop i renovador de la música negra els anys 80 gràcies a discos com Purple Rain (1984) i Sign o' The Times (1987), Prince va morir el 21 d'abril del 2016 als 57 anys a la seva residència de Paisley Park per una sobredosi accidental causada pel consum de fentanil, un potent opiaci.

Notícies relacionades

El dijous 19 d'abril l'oficina del fiscal del comtat de Carver (Minnesota, Estats Units) va anunciar que no presentarà càrrecs contra ningú per la mort de l'artista ja que, després de dos anys d'investigació, no s'han trobat "prou proves" per incriminar ningú.

Les autoritats van admetre que no han aconseguit determinar com va arribar a mans de Prince el fentanil i van apuntar com a hipòtesi que el cantant va consumir per error Vicodin fals que en realitat contenia fentanil. "Res a les proves suggereix que Prince va ingerir fentanil conscientment", va dir el fiscal del comtat de Carver, Mark Metz.