Auxili per als autors que no firmen
No hi ha res més commovedor en un Sant Jordi que veure un humil escriptor assegut, solitari i orfe, esperant ansiosament que aparegui algun lector que li sol·liciti la firma del seu llibre, mentre a la parada del costat un altre escriptor no dóna l'abast, i no para de firmar davant una cua immensa de clients que li sol·liciten la rúbrica. ¡Ahh! Aquesta competició sobre la marxa és tremendament injusta. Per això aplaudeixo la iniciativa del reporter Santi Villas (El intermedio, La Sexta). Ha viatjat a Barcelona, i en lloc de seguir l'onada dels escriptors que firmen més, que venen més, que fan més negoci, s'ha dedicat a visitar aquells taciturns i desangelats que van matant les hores en la soledat més absoluta. S'ha aturat a la caseta de l'autor Miquel Esteve, virtuós escriptor que presentava la novel·la No deixis mai de mirar el cel. Li va preguntar: «¿Quants n'has firmat?». Va contestar: «Cinc o sis. Tres d'aquests, a amics». ¡Ahh! Quina actitud més heroica. I llavors Villas, veient que en una altra caseta hi havia una cua immensa, tots amb un llibre del gran Ibáñez, li va demanar a una senyora si no li importaria que l'hi firmés Esteve. I efectivament, es va produir la bonica meravella: Esteve va acabar firmant les aventures de Mortadel·lo i Filemó. Home, ja que per Sant Jordi s'ha implantat el ¿firmes o no firmes? com a gran aval de prestigi, em sembla que aquest genial intercanvi de firmes és un camí que s'ha d'instituir. Els lectors no protestaríem. Avui el llibre firmat té una consistència més evanescent que un selfie. Recordo que anys enrere vaig presenciar una altra meravella: un mediàtic, una d'aquelles criatures que la gent reconeix de seguida perquè surten a la tele, es va asseure en una caseta i, en lloc de firmar llibres, una llarga cua d'adolescents excitats li demanaven que els estampés la firma a les tetes, al cul... fins i tot als mitjons.
ELS VIUDOS, I ELS SEPARATS, CONSUMEIXEN MÉS INFORMATIUS .- Interessant estudi de la Consultoria Barlovento. Analitzats els programes informatius de tot el telehipòdrom nacional, durant el primer trimestre del 2018, es constata que els més vistos són El tiemp i El Sorteo de la ONCE, de TVE-1. El target existencial de l'audiència més addicta també és curiosíssim: les persones que consumeixen més informatius són les separades i les viudes.
- Partit Popular Toni Nadal, al Congrés del PP: «A Mallorca parlem català, no mallorquí»
- El mapa territorial Enquesta CIS: El PSOE assetja cinc governs autonòmics del PP en l’equador de la legislatura
- Comerç La FNAC d’El Triangle s’acomiada avui amb grans rebaixes
- Segona vida (II) María Vasco, bronze a Sydney"Quan em vaig retirar vaig començar de zero, com un nadó. Em van deixar sola"
- BARCELONEJANT Obre el primer Bikini Lab
- El Grec encén el carrer Teatres de Campanya encén l’Arc de Triomf
- Espanya en un moment crucial Feijóo reforça Dolors Montserrat i fa equilibris amb el PP català
- Albiol defensa dialogar amb Junts per a la moció de censura
- Espanya en un moment crucial Bendodo, Fúnez, Sirera i Llorca entren en el comitè executiu del PP
- Llengües cooficials El líder del PP "blindarà" el castellà en la Conferència de Presidents