sisena edició

Minimúsica: anar de la mà al festival

The Pinker Tones, Enric Montefusco, Joan Colomo i La iaia, propostes del certamen per a públic familiar que se celebrarà el 21 d'abril al Poble Espanyol

zentauroepp33266606 suplemento  distritos  concerts per a tota la familia organi180417141419

zentauroepp33266606 suplemento distritos concerts per a tota la familia organi180417141419

3
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny

Periodista. Principalment, escric sobre música.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Any rere any, grups i cantants consolidats s’enfronten al repte de captar l’atenció del públic més especial que trobaran en els seus bolos i gires al Minimúsica, el festival al qual bona part dels assistents assisteixen de la mà d’un adult. Alguns dels artistes que han acceptat el singular desafiament d’actuar davant nadons, nenes, nens i acompanyants (mares, pares, oncles i avis) en l’edició d’aquest any són The Pinker Tones, Enric Montefusco, Joan Colomo i La iaia. Sí, al Minimúsica es podrà veure nens confosos amb promeses com ara: «Fill, avui anem a veure La iaia». I que després l’àvia resultin ser tres paios de Vic armats amb instruments.

La cita, que se celebrarà aquest dissabte, 21 d’abril, repetirà la mateixa ubicació que el 2017: el recinte del Poble Espanyol de Barcelona. El festival, que compleix sis edicions, ha anat creixent pel que fa a públic fins a arribar al rècord dels 4.500 assistents de l’última convocatòria. Per a aquest any, els organitzadors esperen aliar-se amb el bon temps per atraure 5.000 espectadors, per als quals han disposat una programació amb més d’una trentena de propostes diferents, entre concerts, espectacles i tallers ideats per a tota la família. «Aquest any més que mai posem el focus en el fet que la música arribi a la vida dels més petits», explica Víctor Velasco, responsable de la mostra juntament amb Núria Muntaner. 

Els integrants del grup La iaia / Arxiu

Una 'dj' de nou anys

A més dels músics ja citats, Marion Harper, Anímic, Siamiss DJ, Llibert Fortuny, Guillamino, DJ Coco, DJ Niño i Bonnie & Clyde integren el cartell. El completen Brodas Bros, la companyia de dansa urbana que tancarà la jornada, i la joveníssima DJ Odette, que amb tan sols 9 anys serà l’encarregada de donar el tret de sortida al Minimúsica. Filla d’un discjòquei, protagonitzarà la inauguració en el que serà un esbojarrat salt temporal sobre l’escenari: nascuda bastant més enllà del 2000, punxarà peces dels 60 amb vinil.

Riquesa sonora i estilística

«La idea és que els nens escoltin músiques diferents, diferents estils. Intentem ser el més rics possibles a nivell sonor i estilístic», comenta Velasco sobre els grups programats, que adapten el seu repertori al (en molts casos) debutant públic sense infantilitzar les seves cançons. «Considerem que la música infantil limita molt el criteri musical dels nens», afegeix sobre la seva proposta.

La idea és que els nens escoltin músiques diferents, diferents estils. Intentem ser el més rics possibles a nivell sonor i estilístic», «Considerem que la música infantil limita molt el criteri musical dels nens», El festival, dissenyat per passar gairebé tot el dia al Poble Espanyol (d’11.00 a 18.30 hores), atrau principalment famílies amb nens d’entre zero i 9 anys, encara que el gruix són menors d’entre 4 i 7. També destaca la presència de nadons i nens de fins a 3 anys, per als quals hi ha un circuit específic d’activitats. En l’edició d’aquest any, el lema del Minimúsica és Let the children play. «Juguem amb el doble sentit de la paraula  play, jugar i tocar, ja que fem tallers 100% vinculats a la pràctica musical», explica Velasco. Des d’aprendre l’ofici de lutier amb instruments de cartró fins a tocar-ne d’altres de veritat.

 Llegir la música

Notícies relacionades

Al festival també hi haurà espai per llegir la música. Una contacontes narrarà la història de grups mítics com Metallica, Ramones i Depeche Mode a partir de la sèrie de llibres infantils sobre aquestes bandes musicals que ha publicat Reservoir Kids. Escrits acompanyats d’il·lustracions que acosten a pares i nens l’esperit del sexe, drogues i rock and roll (però sense les dues primeres).

 El colofó a la jornada el posarà el Karaoke de mares«Als nens els produeix moltes emocions veure la seva mare o el seu pare cantar, com amb les cançons de bressol», explica Velasco. I sentencia: «Durant el dia es produeixen moltes escenes nen-pare de convivència que trenquen moltes barreres; acaben sent com uns amics». 

Temes:

Nens Música