Als 74 ANYS

Mor el temible sergent de 'La chaqueta metálica'

R. Lee Ermey va ser candidat al Globus d'Or pel seu paper a la pel·lícula de Stanley Kubrick

També va participar a'Seven', 'Leaving Las Vegas' i 'Pena de mort'

L’actor va ser candidat al Globus d’Or pel seu paper a la pel·lícula de Stanley Kubrick / VÍDEO: EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts

R. Lee Ermey, l'inoblidable i terrible sergent de la pel·lícula La chaqueta metálica (Full Metall Jacket), paper pel qual va ser candidat al Globus d'Or, ha mort aquest dilluns als 74 anys per complicacions d'una pneumònia, ha anunciat el seu agent, Bill Rogin.

L'actor va deixar innombrables frases per al record en aquest film, la majoria dirigides al "recluta maldestre" interpretat per Vincent D'Onofrio, que patia els abusos verbals i físics del seu superior.

Ermey, que també va aparèixer en títols tan coneguts com SevenLeaving Las Vegas i Pena de mort, va ser militar també en la vida real, ja que va ser sergent d'artilleria i va formar part del Cos de Marines dels EUA. Va servir durant 14 mesos al Vietnam i també en dues ocasions a Okinawa (Japó).

Assessor militar a 'Apocalypse Now'

Després de completar 11 anys de servei com a militar, va fer classes d'interpretació i el seu primer treball al cine va ser com a pilot d'helicòpter  Apocalypse Nowper a qui va col·laborar com a conseller tècnic.

Per a aquest mateix tipus de feina va ser contractat originalment a La chaqueta metálica, però el director de la cinta, Stanley Kubrick, va quedar tan impressionat amb una cinta que havia gravat el mateix Ermey que el va contractar per al paper que el va fer mundialment famós.

Notícies relacionades

Kubrick va permetre a Ermey improvisar, escriure o modificar diverses línies de diàleg i va comentar que sempre quedava satisfet amb la seva actuació en dues o tres preses, una cosa molt inusual en la carrera del realitzador.

Animació

L'intèrpret també va actuar en les tres entregues de Toy Story prestant la seva veu al personatge de Sarge, una feina que va fer en sèries com Bob EsponjaThe Simpsons i Padre de familia'.