Intimitats: un embaràs i un telèfon

Wyoming ha embarassat Dani Mateo / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Després dels seus dies de festa pasqual, i acabat el diumenge de resurrecció, Dani Mateo (El intermedio, La Sexta) ha tornat anunciant que s'ha quedat embarassat de Wyoming, que donarà a llum al setembre i que seran pares de dos bessons mascles, criatures que segons l'ecografia ja tenen fins i tot bigoti. O sigui, una conyeta alegre sobre l'enrenou mediàtic causat per la notícia que Irene Montero i Pablo Iglesias seran pares de dos bessons. No hi ha senyals ni notícia, per ara, que aquest anunci d'El intermedio sigui objecte de querella per part de Pablo&Irene per intromissió en la seva intimitat. Es dona una circumstància fonamental perquè aquesta querella no tingui objecte: va ser la mateixa senyora Montero la que va anunciar fa pocs dies, al seu compte de Facebook, que estava embarassada. O sigui, que ha sigut ella mateixa, per la seva pròpia voluntat, la que ha decidit notificar i publicitar amb alegria i goig el seu estat de gestació. Res a objectar, doncs, en aquest sentit.

Notícies relacionades

LA PANTALLA D'UN MÒBIL .- Se solapa aquesta notícia amb una altra: l'avís d'interposició de denúncia contra Ana Rosa Quintana i dues persones del seu equip per gravar i difondre els missatges que oferia la pantalla del mòbil de Toni Comín a Lovaina, Bèlgica, el 30 de gener passat. S'apel·la al dret de protecció a la intimitat. La senyora Quintana acaba d'expressar la seva opinió sobre la qüestió des del seu programa matinal a Tele 5. Ha dit, resumint, que la intimitat no es pot reclamar quan s'empunya la pantalla d'un telèfon en un acte públic ple de periodistes, càmeres i fotògrafs. I ha afegit que els missatges que s'oferien a la pantalla eren -com el mateix acte en què es va desenvolupar el succés- de caràcter polític, o sigui, d'interès públic.

No sabem quin serà el futur d'aquesta demanda, ni si progressarà la querella. Sembla, això sí, que la base argumental de la senyora Quintana és sòlida. Es podria establir un paral·lelisme entre el cas de l'embaràs, i el cas del mòbil. Potser el que ens està dient Ana Rosa Quintana és que si un polític, en un acte polític, mostra la pantalla del seu mòbil estant envoltat de càmeres i informadors, és com usar Facebook per via indirecta. Una forma de publicitar el que després reclama com a intimitat personal, privada i pròpia.