música

Mayte Martín, Els Amics de les Arts i El Petit de Cal Eril, al festival Curtcircuit

La sisena edició de la mostra programa més de 80 actuacions en 11 localitats de tot Catalunya entre els mesos febrer i desembre

Joan Pons, El Petit de Cal Eril, a Barcelona. / RICARD CUGAT

Joan Pons, El Petit de Cal Eril, a Barcelona.
Nakany Kanté, en un concert del Festival Curtcircuit 2016 a la Sala 2 d’Apolo.

/

1
Es llegeix en minuts

Mayte MartínEls Amics de les ArtsEl Petit de Cal Eril i Dani Flaco són alguns dels noms que protagonitzaran la sisena edició del festival Curtcircuit, que programarà més de 80 actuacions en 25 sales d'11 localitats de tota Catalunya entre els mesos febrer i desembre d'aquest any.

Curtcircuit és un projecte impulsat per l'Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC) que organitza concerts en què reuneix una banda consolidada amb una altra emergent amb la intenció de promocionar l'escena local. En les cinc edicions anteriors, Curtcircuit ha programat més de 215 grups diferents, alguns dels quals han repetit, i l'assistència global ha sigut de més de 45.000 persones.

Estrena amb Mayte Martín

Enguany, el festival s'inaugurarà amb Mayte Martín, que apadrinarà Claudia Bardagí a la sala Apolo el 16 de febrer, pocs dies abans que Dani Flaco actuï amb Exili A Elba a Luz de Gas.

Els Amics de les Arts actuaran diversos dies en sales de Mataró, Manresa, l'Hospitalet i Salt, on ajudaran a promocionar formacions com Ju, Lakaste, Senyor Oca i Intana.

"Aquesta fórmula ens ha funcionat molt bé fins ara, per exemple Maria Arnal i Marcel Bagés van ser apadrinats per Joan Miquel Oliver fa dos anys i ara estan a la cresta de l'onada", ha dit aquest dimarts la gerent d'ASACC, Carmen Zapata.

En la programació d'aquest any també destaca la presència d'Itaca Band, Agoraphobia, Sant Machango, Che Sudaka, Flamingo Tours i Roba Estesa.

El Petit de Cal Eril actuarà dos dies: un presentant a Jordi Lanuza i un altre en què establirà una relació més pròxima amb Ferran Palau, un artista amb qui comparteix banda i gènere, el 'pop metafísic'.

Notícies relacionades

També actuarà Suu, una jove de 18 anys que s'ha fet famosa a les xarxes socials i pujarà a l'escenari de La 2 d'Apolo com a artista consolidada, apadrinant Malandras.

La mayor part dels artistes són músics locals que el festival vol promocionar o garantir condicions laborables dignes, però cada any Curtcircuit convida també a algun interpreti estranger de qualitat que té dificultats per visitar el nostre país. En aquesta ocasió ha sigut l'islandès Halldor Mar, que actuarà en la sala Bikini de Barcelona el 12 d'abril.