ICONA DE LA MÚSICA

Neil Diamond anuncia que té Parkinson i que deixa els escenaris

El cantant, que aquesta setmana fa 77 anys, planeja seguir component i gravant "durant molt temps"

Neil Diamond anuncia que té Parkinson i que deixa els escenaris

BRENDAN MCDERMID (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

El cantant nord-americà Neil Diamond, de 76 anys, ha anunciat aquesta matinada la retirada dels escenaris després d'haver sigut diagnosticat recentment de Parkinson. "Amb gran reticència i decepció anuncio la meva retirada dels concerts", ha assenyalat en un comunicat a la seva pàgina web. "Planejo seguir actiu escrivint, gravant i fent altres projectes durant molt temps", ha afegit el músic, que compleix 77 anys aquest dimecres.

L'artista ha aprofitat per agrair els seus seguidors tot el seu suport. "Vull donar les gràcies al meu lleial i devot públic de tot el món. Sempre tindreu el meu agraïment pel vostre ànim i suport. Aquest viatge ha sigut tan bo, tan bo, tan bo... gràcies a vosaltres", ha apuntat Diamond.

Com a conseqüència d'aquesta retirada, Diamond ha cancel·lat les últimes dates de la gira pel seu 50è aniversari com a artista, que l'havia de portar al març a Austràlia i Nova Zelanda.

Diamond, que aquest diumenge rebrà un premi honorífic durant la 60a edició dels premis Grammy, és un dels artistes amb més vendes de la història (ha venut més de 130 milions de discos a tot el món), va entrar el 1984 al Saló de la Fama dels Compositors, i el 2011, al Saló de la Fama del Rock and Roll.

Notícies relacionades

En els seus 50 anys de carrera, Diamond ha compost una desena de números 1 a les llistes, com Cracklin' Rosie, Song Sung Blue, Longfellow Serenade, If you know what I mean, Desiree o Sweet Caroline. També ha aconseguit classificar 38 de les seves composicions entre els deu primers llocs de la llista de popularitat musical als Estats Units de la revista especialitzada Billboard.

Els símptomes de la malaltia de Parkinson, un trastorn neurodegeneratiu crònic, comencen lentament, en general, en un costat del cos, i poden incloure tremolor a les mans, els braços, les cames, la mandíbula i la cara, així com rigidesa als braços, les cames i el tronc, a més de problemes d'equilibri i coordinació, segons el portal especialitzat Medlineplus.