ANIVERSARI

Un any sense George Michael

Es compleix el primer aniversari de la mort de l'icònic cantant britànic

AMS04. Amsterdam (Netherlands), 26/06/2007.- (FILE) - A file picture dated 26 June 2007 shows British recording artist George Michael performing on stage during a concert at the Amsterdam Arena, Amsterdam, The Netherlands. According to reports on late 25 December 2016, British popstar George Michael has died peacefully at home at the age of 53, his publicist has announced. (Países Bajos; Holanda) EFE/EPA/EVERT ELZINGA

AMS04. Amsterdam (Netherlands), 26/06/2007.- (FILE) - A file picture dated 26 June 2007 shows British recording artist George Michael performing on stage during a concert at the Amsterdam Arena, Amsterdam, The Netherlands. According to reports on late 25 December 2016, British popstar George Michael has died peacefully at home at the age of 53, his publicist has announced. (Países Bajos; Holanda) EFE/EPA/EVERT ELZINGA / EVERT ELZINGA (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Avui es compleix un any de la inesperada mort de George Michael, un dels cantants pop més importants de la dècada dels 80 i der els 90, autor de diversos 'hits' imprescindibles en la història del pop. El cantant britànic, excomponent del duo Wham! i autor d'èxits com 'Faith', 'I want your sex' i 'Freedom! '90', va morir als 53 anys d'una aturada cardíaca. 

Notícies relacionades

La mort fue deguda a "una causa de mort natural", segons el metge forense que va realitzar l'autòpsia, Darren Salter. Els resultats fets públics van revelar que el músic va morir per una cardiomiopatia dilatada amb miocarditis i problemes causats pel fetge gras. La cardiomiopatia dilatada és un trastorn en què la capacitat del cor per bombar sang es veu limitada, mentre que la miocarditis és la inflamació del múscul del cor. El fetge gras és un tipus de malaltia hepàtica causada per una acumulació de greix al fetge.

El forense va trigar més de dos mesos a aclarir les causes de la mort, que va desfermar abundants especulacions i controvèrsies, cosa que va endarrerir el seu funeral. La policia va descartar les especulacions sobre una possible sobredosi de drogues o de medicaments, encoratjades pels coneguts problemes de George Michael amb el cànnabis, el crac i l'alcohol. Una vegada enterrat, de Michael queda el record del gran artista que va ser.