CIRC

Circ amb múscul

El prestigiós circ català recala al Port Vell amb el seu nou espectacle 'Fortius' fins al 13 de febrer

zentauroepp41151158 raluy171201171525

zentauroepp41151158 raluy171201171525 / JOAN CORTADELLAS

2
Es llegeix en minuts
Hada Macià

El Circ Històric Raluy torna al Port Vell de Barcelona pel seu 20è aniversari per presentar el seu nou espectacle, Fortius, que es podrà disfrutar des d’ahir fins al 13 de febrer del 2018. Amb una durada de dues hores, la proposta fa referència en el seu títol al famós home forçut, una figura que va aparèixer al món del circ entre els anys 20 i 30 del segle passat i que, segons va informar ahir Carlos Raluy en la presentació del xou, feia temps que volien incorporar als seus espectacles.

Fortius és un homenatge als números de circ d’abans, un crit a aconseguir la perfecció, la força i la bellesa. Els seus creadors defineixen la proposta com «una combinació del circ més clàssic i familiar, marca de la família Raluy, amb apostes innovadores i un elevat contingut artístic i reconeixement internacional».

Aquest nou espectacle compta amb artistes procedents de diferents llocs del món, com Quincy Azzario, una contorsionista italiana, i Val de Fun, un pallasso rus especialitzat en malabars, equilibris, acrobàcies i slapstick.

La carpa del Raluy té una capacitat per a 720 persones i la seva decoració està inspirada en els circs clàssics. El públic que assisteixi a Fortius farà un salt en el temps i es traslladarà a un univers captivador i ple de records. Com a novetat, el recinte també compta amb un carruatge cafeteria que va pertànyer a un circ alemany de principis del segle XX i al qual els espectadors podran accedir durant l’espectacle. També podran visitar la resta del recinte, que compta amb nombrosos carruatges circenses.

Fortius és un espectacle de dues hores compost per 11 números diferents i les intervencions d’un entranyable pallasso. La presentació de cada exercici la portarà a terme el director del Raluy, Carlos Raluy, que va fundar el circ juntament amb el seu germà Luis Raluy l’any 1973. Les netes del veterà artista, les germanes Giribaldi Raluy, no formaran part del nou xou, ja que aquest any mostraran el seu número dels Jocs Icaris al Circ d’Hivern de París, una de les companyies circenses més antigues d’Europa.

Però aquest espectacle barceloní, el Circ Històric Raluy, comptarà amb la presència de molts altres professionals, com Rosa Raluy i el seu número de malabarisme i equilibri sobre rodes; Loretta i Daniel, el duo aeri Torix que explicarà la seva història d’amor des dels cels de la carpa; i Artur Robin, que dona vida a l’home forçut que dona nom a la nova proposta.

Una nit al circ

Notícies relacionades

Igual que en anys anteriors, el Circ Raluy torna a oferir l’oportunitat als amants del circ d’allotjar-se a les seves instal·lacions pel temps que es desitgi. Al Port Vell, a tocar de la carpa, hi ha disposat un carruatge de sis places de l’any 1939 completament restaurat i adaptat per oferir totes les comoditats als seus hostes. Aquestes habitacions sobre rodes mantenen l’encant dels carruatges d’època, en harmonia amb l’entorn clàssic del circ Raluy.

L’avantatge d’aquest any és que els hostes podran sopar al nou carruatge cafeteria. A més, els que s’hi quedin a dormir tindran entrada lliure als espectacles i podran participar en algunes activitats rutinàries del circ. Entre aquestes destaquen l’assistència als assajos i el treball de rebre el públic. Així mateix, els allotjats podran conèixer tot allò que envolta la vida dels integrants del Raluy. El preu d’aquesta proposta és de 200 euros per dia en habitació doble

Temes:

Circ Circ Raluy