música de RÈCORD

'Despacito' es converteix en el vídeo més reproduït de Youtube

La cançó de Luis Fonsi suma gairebé tres mil milions de visites a la plataforma digital

zentauroepp39560373 captura del video  despacito170805140515

zentauroepp39560373 captura del video despacito170805140515

1
Es llegeix en minuts

La cançó 'Despacito', del porto-riqueny Luis Fonsi amb la col·laboració del seu compatriota Daddy Yankee, continua arrasant a tot el món i s'ha convertit en el vídeo més reproduït de la història de Youtube, al superar el tema 'See you again', de Wiz Khalifa i Charlie Puth.

Segons ha informat Youtube en un comunicat, ''Despacito'' va arribar divendres a 2.993.786.682 reproduccions en aquesta plataforma digital i està molt a prop de ser el primer vídeo que supera els 3.000 milions de visites.

Youtube ha declarat que 'Despacito' ha batut el rècord en 203 dies i ha assenyalat que no s'han comptabilitzat el nombre de visites del 'remix' que va fer Justin Bieber d'aquesta cançó, que només pel seu compte acumula més de 469 milions de reproduccions.

"Trencar el rècord del vídeo més vist de tots els temps a Youtube és realment increïble, no només per a mi, sinó per a la música llatina i la nostra cultura", assenyala Luis Fonsi a la nota. L'artista destaca el paper de Youtube perquè es donés l'èxit "global" de 'Despacito' i que aquesta cançó en castellà arribés "a audiències de tot el món".

"Tot el que ha passat en els últims sis mesos ha superat totes les meves expectatives i estic agraït que la gent l'hagi disfrutat tant i continuï cantant-la, ballant-la i compartint-la", afegeix.

També en 'streaming'

Per la seva part, Daddy Yankee ha cridat l'atenció sobre els canvis en les regles i la indústria de la música, entre els quals ha destacat el poder de plataformes com Youtube. "Trencar un rècord és aclaparador i estic content de seguir inspirant els altres a fer el mateix", apunta. Aquest rècord de 'Despacito' arriba només dues setmanes després que es convertís en el tema més reproduït en la història a través de les plataformes de 'streaming' (emissió en línia).

Notícies relacionades

Segons les dades difoses per la casa discogràfica Universal el 19 de juliol, el tema original i la versió de Justin Bieber acumulaven en aquell moment 4.600 milions de reproduccions en els diferents serveis de 'streaming'. Aquesta marca va deixar enrere 'Sorry', també de Bieber, que tenia 4.380 milions de visites.

A més de triomfar a les discoteques de tot el planeta, ''Despacito' és la primera cançó en castellà que arriba al número u de la llista 'Billboard hot 100' als EUA des del tema 'Macarena' del duo espanyol Los del Río, el 1996.