Així ha sigut el primer capítol de la temporada 7 de 'Joc de trons': ressenya baixa en espòilers

Les fitxes ja són al tauler, però encara no s'han mogut: repàs de l'inici de la setena temporada

loslannister

loslannister

4
Es llegeix en minuts
Ernest Alós
Ernest Alós

Coordinador d'Opinió y Participació

Especialista en Escric, quan puc, sobre literatura fantàstica i de ciència ficció, ornitologia, llengua, fotografia o Barcelona

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La premsa dels EUA, incloent-hi els grans mitjans de referència, ja mostra resums exhaustius del primer capítol de la temporada 7 de 'Joc de trons', 'Dragonstone' o 'Rocadragón'. Qui ha fet què i què ha dit a qui. No serem tan malvats. Per a qui tingui curiositat apressant, aquestes són les nostres primeres impressions sobre la tornada a les pantalles de la sèrie. Intentarem que sigui una crònica baixa en espòilers. Fins i tot amb una introducció (aquesta) en què anem marejant la perdiu perquè qui no hagi vist el capítol pugui reflexionar dues vegades i fer marxa enrere abans de trobar-se un contingut no desitjat. Perquè, per als més al·lèrgics, aquí va l'advertència. Malgrat ser un producte baix en indiscrecions, pot contenir traces d'espòilers.

La setena temporada comença gairebé com la segona de 'House of cards': la primera tanda de capítols d'aquell joc de despatxos ovals acabava amb els Underwood anant a trotar pel parc, i la segona amb la sinistra i suada parella tornant de la seva carrera. Aquesta sensació de continuïtat és la que tenim en aquest primer capítol... i també que la cosa es queda curta. Com en altres capítols d'inici de temporada de 'Joc de trons', la primera hora de programa es consumeix situant els jugadors sobre el tauler, abans d'entrar en matèria en el segon o tercer capítol. Amb una sèrie de només set entregues, la setmana que ve hauríem d'entrar en matèria, o serà tot un vist i no vist. Encara que el penúltim i l'últim se'n vagin, respectivament, als 71 i 81 minuts.

"¿COMENCEM?"

Així doncs, si l'any passat Arya Stark acabava servint-li al bavós Frey un pastís de dits, la seva venjança no podia quedar aquí. Resultat, a l'escena inicial, satisfactori.

Si Jon Neu era proclamat Rei del Nord, ¿els seus primers passos li auguren un final tan contundent com el dels que creia (i encara creu) que eren el seu pare i el seu germà? Prova superada: ha après dels errors i sap fer amics, millor que Sansa, incòmoda amb el seu paper secundari i amb un Ditpetit indisposant. Encara que de moment sembla que se cenyirà a aquella frase que pronunciava al tràiler, en què recordava que els llops solitaris moren i sobreviuen si mantenen unida la manada. La tensió entre els dos Stark que ja són a Hivernàlia (n'hi ha un altre en camí), millorable.

Sabíem que Sam exerciria d'aprenent de mestre a la Ciutadella. Però no que es menjaria tanta merda. L'escena, uix. Com a moment de comèdia al primer capítol, uix també.

El 'cameo'. Que Ed Sheeran tindria un 'cameo' en aquesta temporada estava més que anunciat. Ja el tenim aquí. I canta. Volem dir, entona una tonada. Com a extra, bé.

Aquesta és la cançó que entona. No, no canta a la "sangría" i les "mamacitas" de Kings's Landing. Aquest privilegi se l'ha quedat en exclusiva Barcelona.

I si ja ha arribat a aquesta altura de la pel·lícula, ja podrà veure sense greus conseqüències aquesta fotografia.

Altres aparicions. El Gos, ben acompanyat. El Greyjoy boig amb cara d'assessor polític de 'Borgen' i d'oficial danès de '1865', buscant-se problemes amb els bessons Lannister. Té una frase amb un bon acudit però políticament incorrecte i que no li garanteix la simpatia del Mata-reis (tampoc altres aspiracions que exposa sense embuts, i a què Cersei no diu que no d'entrada). La química entre el salvatge Thormund i la voluminosa Brienne, prometedora. L'aparició dels zombis ultracongelats, fugaç però inquietant.

Notícies relacionades

Bé, sabem que Cersei ara s'asseu al tron de ferro. I es dibuixa un mapa de Ponent a terra per trepitjar-lo amb gràcia i fer-se una idea d'on paren els enemics que l'envolten. Més el primer que el segon, sembla. També es planta davant un mapa de Ponent Daenerys Targarien, en el ja tan publicitat retorn a la seva illa natal de Rocadrac (un San Juan de Gaztelugatxe ampliat digitalment fins al deliri, com aquella imatge de la catedral de Girona des d'on es veia una badia plena de vaixells). Mirant el panorama, diu al seu conseller Tyrion. "¿Comencem?". Doncs aquesta és la conclusió després del primer capítol: ¿comencem?  

CONDICIONS DE VISIONAT DEL CAPÍTOL 7x01

Aquest any, el calendari estiuenc obligarà els que vulguin estar al dia de 'Joc de trons' a veure els capítols en circumstàncies inhabituals: si fa un any es podien trobar caçadors nocturns de pokémons vagant pels parcs, aquest estiu potser trobarem a les 3 de la matinada caçadors de wifi pública o de zones amb bon senyal en àrees d'estiueig rural intentant rendibilitzar la seva subscripció a Movistar+ o HBO. En el nostre cas, encara no ha sigut així: aquest capítol ha sigut visionat al menjador de casa, on havien acampat set adolescents, a les tres de la matinada. Segur que no han sigut els únics.