'Els segadors', segons Deep Purple al Rock Fest

El teclista de la banda britànica aborda l'himne de Catalunya en una introducció de 'Perfect strangers'

fsp0331

fsp0331 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts

Deep Purple, considerada una de les bandes pioneres del hard rock, va sorprendre l'audiència del Rock Fest a l'interpretar un fragment 'sui generis' d''Els segadors'. Don Airey, teclista del grup, va abordar durant uns 30 segons l'himne nacional de Catalunya, cosa que va entusiasmar algunes de les persones presents al festival de Santa Coloma, en va deixar perplexes d'altres, i indiferents unes altres. 

Airey va col·locar la porció d''Els segadors' com a introducció de 'Perfect strangers', una de les peces clàssiques dels autors de 'Smoke on the water' i 'Black night' i que simbolitza una reunió dels anys 80, segons explica en la seva crònica de la vetllada Jordi Bianciotto. Va ser part d'un solo dels teclats d'uns 10 minuts per donar repòs a la veu del cantant Ian Gillan.

Notícies relacionades

L'actuació a Can Zam de Deep Purple és la setena que realitza a Barcelona i s'emmarca dins de la gira 'The Goodbye Tour'. 

Un gest així no va passar desapercebut entre els usuaris més actius de les xarxes socials. Es va afilar l'humor, l'èpica i la ràbia.