CANET ROCK

Canet Rock vol dos dies de festival

El renascut certamen es planteja ampliar la seva oferta per celebrar la cinquena edició del segle XXI

fsp0821

fsp0821 / FERRAN SENDRA

2
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny

Periodista. Principalment, escric sobre música.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Batega fort i saludable el cor del Canet Rock, que en aquesta edició va reunir 22.000 persones en el mític Pla d’en Sala. El festival de pop rock català consolida la seva aposta després d’esgotar les 20.000 entrades posades a la venda dos dies abans que se celebrés –s’hi han de sumar 2.000 convidats–. «Un èxit espectacular», en paraules de Gemma Recoder, directora del renascut certamen, que aquest any celebrava la seva quarta edició del segle XXI. Per al cinquè aniversari del Canet Rock, l’organització ambiciona més: «Tenim la intenció de fer una edició molt especial, perquè celebrarem haver igualat les quatre dels anys 70 i superar-les», va explicar Recoder. Tot passa per créixer. I és que Canet Rock es planteja, després de consolidar la marató de 12 hores de música ininterrompuda, fer dos dies de festival. 

    

A falta que tot encaixi, l’organització mantindrà la fórmula musical que ha consolidat el Canet Rock gràcies al públic més jove.

    

«Comptem portar els millors grups de l’escena catalana actual, els grups emergents i les formacions amb novetats discogràfiques», va afegir Recoder. Malgrat l’èxit, la directora confirma que no es plantegen ampliar l’aforament del Pla d’en Sala, limitat a 25.000 persones per raons de seguretat. Estan còmodes amb els 22.000 assistents d’aquest any. No es va haver de lamentar incidents greus en una edició amb fortes mesures de seguretat pel delicat context actual. 

    

Recoder celebra la salut del festival i de l’escena catalana en general: «Tenim una gran sort del moment musical que passa el nostre país i que ens permet portar grups de gran qualitat i estils diferents». El cartell d’aquest any aglutinava noms històrics del pop rock català, com Jarabe de Palo o Sopa de Cabra, i altres de més nous, que van fer créixer el ritme de la nit fins a la sortida del sol. 

    

Tots ells van presentar al Canet Rock la seva versió més engrescada, copant de grans èxits el seu setlist, per celebrar el primer cap de setmana de juliol la festa major de Catalunya, com anomenen alguns el festival. L’organització va apuntar que «mentre el país conservi aquesta salut musical, no té sentit anar a buscar grups de fora». En anteriors edicions havien pensat a posar en el cartell algun grup estranger amb «afinitat política, quebequès, escocès...».

    

Aquest any va tancar la marató Txarango, que va aprofitar el riu enèrgic i combatiu inaugurat pels valencians Zoo i ampliat pels infravalorats Itaca Band, impulsats pel seu melenut bateria Pol i la veu de l’Albert. Els van seguir Búhos i Doctors Prats, que van cedir el testimoni final al grup de l’Alguer Miquel, que va enamorar un any més el jove públic del festival.  

Notícies relacionades

    

Consolidat com està gràcies a l’apassionat i juvenil planter de melòmans de la cançó, el Canet Rock mira amb optimisme i esperança el futur després dels durs anys del 21% d’IVA i la crisi. «L’objectiu és que tothom pugui venir, que els joves puguin pagar-s’ho», va comentar la directora del festival. La cita del pop rock català tornarà d’aquí un any, i serà especial.