QUARTA EDICIÓ DE LA MOSTRA ROCKERA

Bandera metàl·lica a Can Zam

El Rock Fest Barcelona convoca els seguidors del rock dur a tres dies de marató a Santa Coloma amb figures com Aerosmith, Deep Purple i Alice Cooper

fcasals39100108 alice cooper170629190111

fcasals39100108 alice cooper170629190111

2
Es llegeix en minuts
Jordi Bianciotto
Jordi Bianciotto

Periodista

ver +

Després de tres edicions en obert creixement, tant en volum artístic com de públic, ja podem parlar del Rock Fest Barcelona com una cita consolidada en el nostre circuit de grans convocatòries. Un aparador en alça consagrada a una parcel·la sonora, el hard rock i el heavy metal, que mai havia inspirat una iniciativa d’aquest calibre a la capital catalana. El Rock Fest ofereix, des d’avui fins diumenge, els concerts de 51 artistes, entre ells llegendes com Aerosmith, Deep Purple i Alice ­Cooper.

    

L’any passat la mostra va atraure unes 60.000 persones en els seus tres dies de programació, xifra que podria augmentar en aquesta edició ja que l’espai s’ha ampliat. Parlem del parc de Can Zam, a Santa Coloma de Gramenet, localitat que s’ha fet seu el Rock Fest, i el seu ajuntament comparteix amb el festival les despeses d’habilitació del recinte. En l’edició d’aquest any, la mostra obrirà les portes gratuïtament, en la jornada d’aquest divendres, als veïns de la localitat que estiguin empadronats. El parc compta amb l’estació de metro de Can Zam (línia 9) i, igual que l’any passat, estarà disponible una zona d’acampada a Montmeló.

    

El Rock Fest Barcelona, organitzat per la promotora privada RocknRock, va irrompre en la nostra agenda de concerts l’estiu del 2014, amb un cartell de dos dies encapçalat per dues bandes nord-americanes, Manowar i Twisted Sister. Un any després, ampliat a tres jornades, va programar Scorpions i Judas Priest, i el 2016, Iron Maiden, King Diamond, Whitesnake i Slayer. En aquesta edició torna a apostar per clàssics del ram, alguns d’ells capturats en fase de crepuscle.

    

Aerosmith torna aquest diumenge, set anys després del seu últim pas pel Palau Sant Jordi, amb l’Aero-vederci tour, preludi del lenta fosa de la banda, i Deep Purple (demà, dissabte) farà més o menys el mateix amb el seu The long goodbye tour (acompanyat en el seu cas d’un nou disc, Infinite). Pel que fa a Alice Cooper (dissabte), entranyable clàssic del shock rock, ve amb obra nova, Paranormal, que sortirà a la venda el 28 de juliol. Demà serà, definitivament, dia de figures venerables: atenció al retorn de Blue Öyster Cult, amb dos dels seus líders històrics, Buck Dharma i Eric Bloom, 42 anys després del seu concert, que va deixar empremta, a L’Aliança del Poble Nou.

BANDES DE PES

Al cartell, abundància de noms més que consagrats del sector metàl·lic i rodalies. Avui desfilaran, entre altres, la banda suïssa Krokus, amb nou disc, Big rocks, i la nord-americana Queensrÿche, d’èpic registre amb simpaties progressives, així com Metal Church, Running Wild, Paradise Lost i la formació basca Soziedad Alkohólika.

    

Menús de thrash metal, power metal, progressius i rock urbà travessant camins. Demà, Saxon, grup supervivent de la New Wave of British Heavy Metal dels 80, compartirà cartell amb dos madrilenys històrics, Rosendo i Ñu, i amb algunes propostes de metal extrem, cas de Carcass i Sodom. I diumenge, abans del tancament amb Aerosmith, passaran pel Rock Fest la banda sueca Europe, encapçalada pel cantant Joey Tempest, i altres formacions destacades, com Alter Bridge, Sepultura i Airbourne.

Notícies relacionades

    

El recinte obre avui, a les 13.30 h, i ofereix sessions d’entre 10 i 12 hores de concerts per dia. Dos escenaris alternant-se, a més de la carpa, potenciada aquest any, al voltant de la celebració d’un imaginari, el del rock dur i el metal, propens a cultivar llargues i apassionades adhe­sions.