DOL A LA TAUROMÀQUIA

Mor el torero Iván Fandiño

El destre mor en una corrida a la plaça d'Aire-sur-l'Adour, al sud-oest de França

El torero mor en una corrida a la plaça d’Aire-sur-l’Adour. / IROZ GAIZKA / VÍDEO: EFE

1
Es llegeix en minuts

El torero Iván Fandiño, de 36 anys, va morir ahir a la tarda a la plaça de toros d'Aire-sur-l'Adour (sud-oest de França) al ser agafat per un toro en plena corrida. El destre basc intentava fer una xiqüelina al toro de Juan del Álamo quan va ensopegar amb la capa i va caure a terra. En aquell moment va ser enganxat a l'altura del pulmó dret pel toro, de la ramaderia madrilenya Baltasar Ibán.

Durant la corrida anterior, Fandiño havia tallat una orella en el primer. Després de ser atès a la infermeria de la plaça, va ser evacuat a l'hospital Layné de Mont-de-Marsan, però els metges no van poder fer res per salvar-li la vida.

"Que vagin de pressa a portar-me a l'hospital perquè m'estic morint", van ser les últimes paraules que va pronunciar Iván Fandiño abans de morir en el trajecte en ambulància fins al centre mèdic. Aquestes paraules, segons el diari francès 'Sud-Ouest', les va dir al torero francès Thomas Dufau, company de Fandiño en la corrida i un dels encarregats de portar-lo a coll a la infermeria de la plaça.

Els Reis d'Espanya han expressat el seu condol per la mort del torero biscaí, a qui han definit com una "gran figura del toreig" en un missatge de Twitter.

Notícies relacionades

També el Govern, a través del seu portaveu i ministre d'Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, ha lamentat la pèrdua del jove torero.

L'últim torero espanyol que va morir en una plaça de toros va ser Víctor Barrio, 29 anys, el juliol de l'any passat a Terol.

Temes:

Toros Obituaris