RETORN A BCN DE L'ESTRELLA ITALOAMERICANA

Ariana Grande se sobreposa a la tragèdia

La cantant de Florida actua al Palau Sant Jordi, amb el seu 'Dangerous woman tour', després de l'atemptat de fa tres setmanes en el seu concert a Manchester

ariana-grande-dangerous-woman-reviewjpg--30882048-

ariana-grande-dangerous-woman-reviewjpg--30882048-

2
Es llegeix en minuts
Jordi Bianciotto
Jordi Bianciotto

Periodista

ver +

L'atemptat del 22 de maig, a la sortida del seu concert a Manchester, la va deixar lògicament «trencada», segons va declarar llavors a través d’un desconsolat tuit, però com que la paràlisi representaria el triomf del terror, Ariana Grande torna a estar en ruta i avui reapareix a Barcelona. El Palau Sant Jordi l’acollirà sobreposada a la tragèdia, reprenent el fil del seu 'Dangerous woman tour'.

És la gira amb la qual ens ve a dir que la seva estela d’innocència és compatible amb els missatges pujats de to de cançons com 'Bad decisions': «¿Mai has vist una princesa sent una gossa dolenta?», pregunta, ens imaginem que sense treure’s aquelles orelles de ratolí o conill que ja formen part del seu attrezzo i que al Sant Jordi lluiran moltes de les seves admiradores. Rotllos d’una nit, gimnàstiques (i dubtes) d’alcova i recreacions eròtico-festives esquitxen el repertori del seu tercer disc, 'Dangerous woman', publicat el maig del 2016, en què llueix la seva veu d’amplis registres sobre coixins de pop amb enginyeria electrònica, empelts de hip-hop i col·laboracions de Macy Gray, Nicki Minaj i Lil Wayne.

DE ‘YOUTUBER’ A ESTRELLA

Grande, amb arrels no tant hispanes com italianes, va ser famosa, a una escala encara experimental però significativa, sent encara molt jove, quan es va exercitar com a 'youtuber' d’èxit a través d’un canal propi en el qual, entre altres coses, clavava imitacions de cantants com Britney Spears i Whitney Houston. D’aquí als musicals de Broadway, a la televisió ('Victorious') i a un primer disc, 'Yours truly' (2013), una mica afectat, que va publicar amb els 20 anys acabats de complir.

El segon, 'My everything', el va presentar al Palau Sant Jordi, en el seu debut barceloní, fa dos anys gairebé exactes (el 16 de juny del 2015). Allà vam poder veure una jove estrella que semblava jugar a diva pop i que combinava imatges angelicals (cantant Best mistake pujada en un núvol) amb lliçons de seducció perquè les seves joves seguidores en prenguessin nota. Des d’aleshores, la seva cotització ha tornat a agafar una altra embranzida gràcies a 'hits' com 'Into you' i 'Side to side'. Però, igual que aquella nit, omplir el Sant Jordi està, de moment, fora del seu abast: el local olímpic estarà avui adequat a un format una mica reduït, per a 12.000 espectadors, i les entrades no estan esgotades.

LLANÇAMENT BENÈFIC

Notícies relacionades

Després del cop emocional sofert a Manchester, Grande transmet una imatge d’enteresa, com es va poder observar en el concert especial One Love, el 4 de juny a Old Trafford, on va acabar la seva actuació dedicant 'Over the rainbow' a les víctimes de l’atemptat. Cançó que ara ha llançat en 'single' a benefici de les famílies afectades i que ha incorporat en el repertori dels seus últims concerts, els de París, Lió i Lisboa.

Al Sant Jordi haurà controls de seguretat reforçats i la promotora Live Nation ha fet públics uns requeriments als assistents: prohibides les maletes, evitar bosses grans i motxilles, restringir el menjar a l'imprescindible (ampolles sense taps) i tenir en compte que l'avinguda de l'Estadi estarà tancada al trànsit. S'aconsella anar-hi d'hora: a les 18.30 hores s'obriran les portes, a les 19.30 actuarà un ‘dj’ i a les 20.10, la telonera Victoria Monet, preparant el terreny per a l'actuació de l'atracció principal a les 21.00 hores.