CRÒNIQUES DEL PRIMAVERA SOUND

Haim, l'esperat retorn de les germanes pop

El trio de Los Angeles va avançar material del seu esperat segon disc en l'últim concert sorpresa

zentauroepp38738292 barcelona  spain   june 03   alana haim  danielle haim and e170604165601

zentauroepp38738292 barcelona spain june 03 alana haim danielle haim and e170604165601 / Xavi Torrent

1
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Una de les novetats d’aquesta edició del Primavera Sound ha sigut una sèrie de concerts sorpresa que, en el cas que ens ocupa, en realitat no ho va ser tant. «Tenim #SomethingToTellYou», deia el mateix dissabte un tuit del festival. I els més fans del grup pop angelí Haim ja sabien a què es referien: les paraules hashtaguejades corresponen al títol del seu nou disc.

Es tracta de la seqüela de 'Days are gone', debut de rara maduresa en què les germanes Haim (Este, Danielle i Alana) se servien de referents com el soft rock dels anys 70 (Fleetwood Mac en particular) i l’R&B dels 90 per crear el pop més fresc del 2013. La matinada de dissabte a diumenge, van assaltar l’escenari Ray-Ban gairebé per sorpresa per explicar-nos com pensaven donar continuació a una cosa així.

NOMÉS TRES QUARTS D’HORA

Notícies relacionades

Va ser una actuació breu, del voltant de tres quarts d’hora, gairebé un showcase, en què només van caure tres peces noves, dues d’elles ja conegudes: 'Want you back' (no és una versió de Jackson 5), cosina germana dels seus èxits més grans, i 'Right now', que apunta cap a certa recerca de la visceralitat. La tercera va ser 'Hard time', rodanxa pop amb extra de funk.

Les enemigues d’aquestes cançons tenen noms com 'Don’t save me', 'Forever' i 'Falling', recuperades durant aquesta aparició i contra les quals, sap greu dir-ho, no resisteixen comparació. Aquelles antigues cançons són alta enginyeria melòdica amb el millor greixatge rítmic. El mite del difícil segon disc sembla real.