LA GRAN CITA INDIE DE BARCELONA

Cinc curiositats del Primavera Sound 2017

Aquí teniu una sèrie d'apostes del festival que defugen l'ubic motllo del rock anglosaxó blanc i els seus infinits derivats

http---baehypebeastcom-files-2016-09-solange-knowles-a-seat-at-the-table-album-1jpg--17551170--1

http---baehypebeastcom-files-2016-09-solange-knowles-a-seat-at-the-table-album-1jpg--17551170--1

1
Es llegeix en minuts
Nando Cruz
Nando Cruz

Periodista

ver +

Per evitar la sensació d’estar al mateix festival de sempre, aquí teniu cinc apostes per a aquest Primavera Sound que defugen l’ubic motllo del rock anglosaxó blanc i els seus infinits derivats.

GRACE JONES La pantera del Carib

Va protagonitzar el 2009 una de les reaparicions més impressionants de la història del Sónar. Magnètica, estrafolària i elàstica, la seva robòtica lectura de la música disco i caribenya sona tan trencadora actualment com el 1977, ja fa 40 anys. Si aquest animal escènic de 69 anys té el dia, segur que fins i tot els vigilants de l’escenari acabaran patint-la. 

Dissabte, 3. 22.35 h. Escenari Heineken. 


ELZA SOARES Vella samba cubista

Aquesta institució de la música brasilera s’acosta als 80 anys. La seva precària salut fa que el seu recital sigui tota una incògnita. El seu disc 'A mulher do fim do mundo' també és una sorpresa, però en aquest cas de les bones. Acompanyada per músics de bandes joves com Metá Metá (presents en l’últim BAM), enarbora una samba cubista. Avui. 19.20 h. Auditori Rockdelux.


SOLANGE Més que la germana de Beyoncé

Després de la fugida de Frank Ocean, ningú fa ombra a la germana de Beyoncé en l’apartat de músiques negres. El seu tercer treball discogràfic al marge de 'Destiny’s Child',' A seat at the table', va ser un dels més aclamats del 2016. El seu gran repte serà imposar aquest xiuxiuejant i sinuós registre soul en un esdeveniment tan bulliciós. Avui. 21.10 hores. Escenari Mango.

Avui. 21.10 hores. Escenari Mango. SHYE BEN TZUR & THE RAJASTHAN EXPRESS Passatge a l'Índia

Un dels experiments que només tenen cabuda en aquest festival. El compositor israelià, acompanyat per una vintena d’instrumentistes indis (vents, cordes i percussions), comanda un vibrant viatge comissariat per Jonny Greenwood, l’inquiet membre de Radiohead, que hi injecta guitarres i sons electrònics. 

Dissabte, 3. 18.30 h. Escenari Ray-Ban.


KEPA JUNQUERA + LOS HERMANOS CUBERO Des de l'Alcarria a Bilbao

Notícies relacionades

Aliança impredictible la de l’acordionista basc i aquests nets que Bill Monroe i Agapito Marazuega no van tenir a Guadalajara. Ja es van citar al Mercat de Música Viva de Vic de l’any passat per temptejar un diàleg entre la trikitixa i la mandolina. Bluegrass nord-americà, jotes de l’Alcarria i folklore 'euskaldun'. 

Divendres, 2. 17.00 h. Auditori Rockdelux.