Joan-Lluís Lluís, premi Serra d'Or a la millor novel·la del 2016 per 'El navegant'

Jordi Lara ha sigut premiat pel millor llibre de contes, i Mireia Vidal-Conte ha rebut el Serra d'Or de poesia

ealos36317305 joan-llus llus170214124134

ealos36317305 joan-llus llus170214124134 / MONICA TUDELA

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

'El navegant', de Joan-Lluís Lluís, ha sigut guardonada amb el premi Crítica Serra d'Or a la millor novel·la en català del 2016, en l'acte d'entrega dels guardons de la revista cultural de l'Abadia de Montserrat que se celebra aquest dimecres a l'espai Endesa de Barcelona. Entre els premis a la millor obra publicada durant l'any passat ja s'han entregat el Ciutat de Barcelona ('Eren ells', de Carles Rebassa) i el de la Crítica ('Veus al ras', de Sebastià Perelló); encara queden per desvelar altres com el Crexells, el Lletra d'Or, el Llibreter o el nou premi creat aquest any per Òmnium Cultural.

En l'apartat de literatura, han rebut també premis Serra d'Or Jordi Lara pel llibre de contes 'Mística conilla' (Narració), Mireia Vidal-Conte per 'Ouse' (Poesia), Gabriel Janer Manila per 'Ha nevat sobre Yesterday' (Memòries), Xavier Montoliu el de traducció per 'Perquè ens estimem les dones' de Mircea Cartarescu, 'Els fantasmes no truquen a la porta', d'Eulàlia Canal i Rocío Bonilla (infantil), 'La mèdium', de Silvestre Vilaplana (creació juvenil), i 'La Mia es fa gran', de Mònica Peitx Cristina Losantos (juvenil/coneixements).

En l'apartat d'investigació, els premiats són els següents: Francesc Montero (humanitats) per 'Manuel Brunet. El periodisme d’idees a l’ull de l’huracà'; Josep Pla i Carrera (altres ciències) per 'Història de la Matemàtica: Egipte i Mesopotàmia' i 'Història de la Matemàtica: Grècia I', i Till Stegmann (catalanística) per 'El plaer de llegir literatura catalana'.

Notícies relacionades

En la categoria de teatre, els premiats han sigut 'Història', de Jan Vilanova Claudín (text), 'Claudia', de La Conquesta del Pol Sud, dirigida per Carles Fernández Giua (estrena) i Barcelona Playwrights per la idea i la direcció de 'De Damasc a Idomeni'.

Els premis Serra d'Or no tenen dotació econòmica. Els jurats han estat formats per Àlex Broch, Lluïsa Julià, Marta Nadal, Vinyet Panyella i Josep M. Ripoll (literatura i assaig), Jaume Aulet, Manuel Jorba, Santiago Riera i Tuèbols, Joandomènec Ros i Francesc Vilanova (investigació), Joan-Anton Benach, Francesc Massip, Juan Carlos Olivares, Anna Pérez Pagès i Marta Monedero (teatre), i Mònica Baró, Montse Ginesta, Teresa Mañà, Joan Portell i Núria Ventura (literatura infantil i juvenil).