EL 21 DE MAIG

Un gran concert per la llibertat d'expressió

Albert Pla, KOP, Maika Makovski i Raynald Colom encapçalaran una marató reivindicativa a Badalona en suport a Valtonyc, Strawberry i altres condemnats per l'Audiència Nacional

zentauroepp37207442 madrid 08 02 2017 miguel arenas  el rapero  valtonyc  juzgad170428165619

zentauroepp37207442 madrid 08 02 2017 miguel arenas el rapero valtonyc juzgad170428165619 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
Nando Cruz
Nando Cruz

Periodista

ver +

Valtonyc, Albert Pla, Lágrimas de Sangre, KOP, Che Sudaka, Nico Roig… Aquesta podria ser una relació d’artistes que han hagut de presentar-se en algun moment de la seva carrera a l’Audiència Nacional per donar explicacions sobre el contingut de les seves lletres. De fet, algun sí que ha hagut de fer-ho. Però aquesta és només mitja dotzena dels participants en el concert que se celebrarà el 21 de maig al parc del Gran Sol de Badalona en protesta contra «les agressions polítiques, legals i públiques a la llibertat d’expressió».

Darrere d’aquest acte hi ha el col·lectiu No Callarem, que aglutina entitats i associacions com per exemple el Sindicat de Músics Activistes de Catalunya, l’Ateneu Popular Nou Barris, l’Ateneu La Torna i les plataformes Defensem els Drets Humans i Defender a Quien Defiende, entre altres. També, Llibertat Valtonyc, el grup de suport creat arran del judici al raper mallorquí. Eina, Za!, Seward, el trompetista de jazz Raynald Colom, el projecte Ovidi 3 de David Fernández, David Caño i Borja Penalba, la rockera Maika Makovski, el periodista Javier Gallego i el duo format per la cantant Isabel Vinardell i la guitarrista Isabelle Laudenbach també han confirmat la seva presència en aquesta marató reivindicativa a la qual s’aniran sumant noms els pròxims dies.

La inflada sentència a Valtonyc

(tres anys i mig de presó), dictada el febrer passat, ha sigut la gota que ha fet vessar el got del col·lectiu musical. Una sentència que se suma a l’any de presó a quà va ser condemnat al gener César Strawberry, cantant de Def Con Dos. Totes dues sentències judicials estan pendents de recurs, amb els costos econòmics que això implica, però després d’aquests dos judicis, altres rapers esperen torn. És el cas del duo Ayax y Prok o del col·lectiu La Insurgencia. El raper lleidatà Pablo Hasél s’enfronta a una petició de set anys de presó.

Notícies relacionades

Davant la gravetat del cas Valtonyc,

amb la condemna més alta que hagi rebut mai un raper, els beneficis del concert del 21 de maig es destinaran a sufragar els costos legals de  la seva defensa. Així mateix s’ha iniciat una campanya de recaptació de fons a la plataforma Goteo per costejar les despeses que implica organitzar del concert.