63 EDICIÓ

Un pianista armeni de 26 anys guanya el Concurs Maria Canals

Levon Avagyan va conquistar el jurat i el públic en la final interpretant el 'Concert número 3' de Prokófiev amb la JONC al Palau

leon-avagyan

leon-avagyan

1
Es llegeix en minuts
MARTA CERVERA / BARCELONA

El pianista armeni de 26 anysLevon Avagyanes va imposar dijous a la nit en la final del 63è Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona celebrada al Palau de la Música Catalana. Pel jurat, la seva interpretació del 'Concert número 3' de Prokófiev amb la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) va ser superior a les obres que van interpretar els altres dos finalistes. 

Avagyan també va conquistar el públic i es va endur també el seu premi consistent en 25 hores de gravació i edició.

El pianista armeni es va imposar en la final als altres dos finalistes, el pianista xinès Hin-Yat Tsang, nascut a Hong Kong fa 24 anys, que va quedar segon amb el 'Concert númerp 1' de Chopin, i la canadenca Anastasia Rizikov, de 18, que va interpretar el 'Concert número 1' de Txaikovski.

15.000 EUROS DE PREMI

Fonts de l'organització asseguren que en aquesta edició hi han participat intèrprets "d'altíssima qualitat". El guanyador del concurs rebrà 15.000 euros en metàl·lic i la possibilitat de donar-se a conèixer amb diversos recitals a Catalunya, Espanya i l'estranger.

El segon classificat s'emporta el guardó de la Fundació Carulla, valorat en 10.000 euros, i el tercer, el Montserrat Isern de Coromina, valorat en 6.000 euros.

Notícies relacionades

Aquest any es van presentar al concurs Maria Canals un total de 81 joves pianistes de 31 nacionalitats. Entre ells només hi havia un espanyol.

La cerimònia d'entrega dels premis tindrà lloc aquest divendres a les set del vespre al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona.