PLUJA D'ESTRELLES

Wilco, Pretenders, Estopa i Bisbal, a Cap Roig 2017

La programació del festival, que tindrà lloc del 7 de juliol al 22 d'agost, inclou també Norah Jones, Ben Harper, Els Amics de les Arts, Blaumut i Jason Derulo

dsc6188

dsc6188
fsp9691
fsp0531

/

3
Es llegeix en minuts
Julián García
Julián García

Periodista

ver +

Seguint la màxima que és millor no tocar el que funciona, el Festival de Cap Roig mantindrà aquest 2017 el patró d’edicions anteriors, amb la infal·lible equació de grans noms internacionals (Wilco, Pretenders, Norah Jones, Ben Harper) i la flor i nata del pop mainstream espanyol i català (Estopa, David Bisbal, Els Amics de les Arts, Blaumut), en un total de 25 actuacions a enquadrar entre el 7 de juliol i el 22 d’agost. «El propòsit era aconseguir una programació el més eclèctica possible i que fos per a tots els gustos, i ho hem aconseguit», va declarar ahir el director del festival, Juli Guiu, en la presentació del cartell. 

Exemple meridià del concepte festival boutique, en què cada actuació transcendeix el que és estrictament musical a través de refinats detalls afegits com la gastronomia (del Via Veneto) i l’entorn a l’aire lliure, Cap Roig va donar a conèixer la programació de l’edició del 2017. La cita empordanesa alçarà el teló amb l’actuació de Wilco, grans clàssics del rock americà modern, que visitaran el festival per primera vegada amb el càlid i minimalista Schmilco. Un altre dels plats forts serà la presència, el 22 de juliol, de Pretenders, amb les cançons d’Alone, publicat després de vuit anys de silenci del grup de Chrissie Hynde.

En la nòmina d’artistes forans, més nodrida que en anteriors edicions, destacaran també Anastacia, immersa en la seva gira de grans èxits (14 de juliol); el cantautor folk anglès Passenger, molt conegut pel seu hit Let her go (15 de juliol), que presentarà nou treball; Norah Jones, que posarà de llarg el seu últim disc, Day breaks, en què torna al piano i les seves arrels jazzy (29 de juliol); Ben Harper, una altra vegada a Calella de Palafrugell acompanyat de The Innocent Criminals (14 d’agost); i l’estrella dance-pop i r&b Jason Derulo, que tancarà el festival el 22 d’agost amb previsible festassa.

Més enllà de la nodrida arrel anglosaxona, l’oferta internacional es completarà amb el porto-riqueny Luis Fonsi (5 d’agost), autor de Despacito, sens dubte l’èxit del moment; el tenor Andrea Bocelli (16 d’agost), que cantarà amb una orquestra de 69 músics en un recital que Guiu va voler destacar pel fet de ser «el primer que ofereix a Catalunya»; i el cantant italià Umberto Tozzi, autor d’himnes de la història sentimental del pop com Ti amo o Gloria (12 d’agost), que farà un concert benèfic en favor de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona.

L’escuderia d’artistes espanyols serà, un any més, molt competitiva, amb la imbatible dupla formada per Estopa (30 de juliol), sense disc nou però amb les cançons de Rumba a lo desconocido plenament rodades en viu; i David Bisbal (21 d’agost), immers en la gira del seu últim disc, Hijos del mar. Amb ells, reconeguts supervendes com Melendi (1 d’agost), India Martínez (3 d’agost), Dani Martín (6 d’agost), Sweet Califiornia (8 d’agost), Miguel Bosé (9 d’agost) i Hombres G (13 d’agost); a més de prometedors programes dobles com els d’Ivan Serrano amb Ramon Mirabet (7 d’agost) i Sidonie amb La Iaia (10 d’agost). 

PRESÈNCIA CATALANA

Notícies relacionades

El pop català tindrà com a imprescindibles representants Blaumut, que estrenaran Equilibri telonejats per l’emergent veu de Paula Valls (28 de juliol); i Els Amics de les Arts, que actuaran dins de la  gira de presentació d’Un estrany poder  (2 d’agost). Presència d’altura serà, també, la de Sílvia Pérez Cruz (31 de juliol), amb el seu espectacle Vestida de nit, en què l’artista repassa temes propis i aliens acompanyada per un quintet de corda.

El programa es completa amb dues cites 100% familiars: els musicals Alicia en el país de las maravillas (4 d’agost) i La sirenita (20 d’agost). En total, 25 espectacles (tres més que el 2016) per a una edició que té un pressupost de 3,2 milions d’euros i un preu mitjà de les entrades (que es posaran a la venda dilluns) de 50 euros, segons va puntalitzar Guiu. Les entrades més cares, per cert, seran les del recital d’Andrea Bocelli, que oscil·len entre uns marejadors 260 i 375 euros. I les més barates, les del concert doble de Paula Valls i Blaumut, entre els 20 i els 35 euros.