PREMIS DE L'ACADÈMIA DE HOLLYWOOD

Mahersala Ali, primer musulmà que guanya un Oscar

Abans de 'Moonlight', l'actor californià ha treballat en la sèrie 'House of Cards' i en films com 'Els jocs de la fam' i 'Predators'

zentauroepp37470768 hollywood  ca   february 26  actor mahershala ali  winner of170227093819

zentauroepp37470768 hollywood ca february 26 actor mahershala ali winner of170227093819 / KEVORK DJANSEZIAN

1
Es llegeix en minuts

'Moment Warren Beatty' a part, un altre dels noms que han fet història en la gala dels OscarOscar ha sigut Mahershala Ali, que amb el seu guardó a Millor intèrpret masculí de repartiment per 'Moonlight', s'ha convertit en el primer musulmà que guanya un premi de l'Acadèmia de Hollywood.

A 'Moonlight, el film de Barry Jenkins que ha donat la sorpresa, Mahershala Ali, de 43 anys, interpreta un traficant de droga que exerceix de figura paterna del jove protagonista, que s'enfronta a la seva homosexualitat i a l'addicció de la seva mare al crac. 

Mahershala Ali no va fer en el seu discurs cap referència al veto de Trump a l'entrada d'immigrants de diversos països musulmans als Estats Units. No obstant, l'actor sí que va parlar obertament sobre la seva confessió musulmana (es va convertir fa 17 anys després de visitar una mesquita amb la seva dona actual) al gener, al rebre el guardó del premi del Sindicat d'Actors de Cine. 

TELEVISIÓ I CINE

Notícies relacionades

Un dels treballs més recents de Mahershala Ali (Oakland, Califòrnia, 1974) ha sigut a la sèrie televisiva 'House of Cards', on interpreta Remy Danton, un advocat que, després de treballar en diverses empreses, es converteix en cap de Gabinet de la Casa Blanca. Ja va debutar a la petita pantalla el 2001, a 'Crossing Jordan', i ha tingut papers en altres sèries com 'CSI', 'NYPD Blue', 'Los 4400' i 'Alphas'. 

En cine, abans de 'Moonlight', l'actor va formar part del repartiment d''El curiós cas de Benjamin Button', les dues primeres entregues d''Els jocs de la fam', 'Predators' i 'Los hombres libres de Jones', entre altres pel·lícules.