Murakami publica aquest divendres una misteriosa novel·la en dos volums

Només es coneix el títol de l'obra, 'La mort del comandant de la cavalleria'

 

  / JORDI BEDMAR

1
Es llegeix en minuts

L'escriptor japonès Haruki Murakami publicarà aquest divendres al Japó una misteriosa novel·la riu en dos volums amb un contingut que es mantindrà en secret fins a la seva arribada a les llibreries. Només se'n sap el títol, 'La mort del comandant de la cavalleria', segons informa l'agència France Presse.

No obstant, s'ha de tenir en compte que en diversos països asiàtics es tendeix a publicar en dos o tres toms novel·les que a Occident s'imprimeixen en un de sol. "Serà una novel·la més llarga que 'Kafka a la platja' però més curta que '1Q84'; una història molt rara", va dir Murakami fa uns mesos en l'entrega del premi Hans Christian Andersen a Dinamarca.

"L'autor ens ha fet saber que desitja que els lectors la descobreixin sense saber-ne res, i per aquest motiu no direm res abans de la seva publicació. Fins i tot a l'interior de l'editorial, molt poques persones han tingut accés a ella", ha declarat a l'agència francesa un portaveu de l'editorial Shinchosha.

Notícies relacionades

"El manuscrit suma 2.000 folis. La primera edició va ser inicialment de 500.000 exemplars per a cada tom però ja hem decidit ampliar-la a 700.000 per al primer tom i a 600.000 per al segon, de moment", ha afegit la mateixa font.

Entre '1Q84', l'última novel·la llarga de l'escriptor, publicada el 2009 al Japó, i la nova novel·la, la data de publicació de la qual en castellà i català és desconeguda, Murakami ha publicat una novel·la curta, 'El noi sense color i els seus anys de pelegrinatge', els relats 'Homes sense dones' i l'assaig 'De què parlo quan parlo d'escriure'.