La nova experiència Canet Rock

El festival comptarà amb Txarango, Sopa de Cabra, Jarabe de Palo, Els Amics de les Arts, Gossos i La Iaia en la seva 4a edició, l'1 de juliol a l'històric Pla d'en Sala

fsp0958

fsp0958 / FERRAN SENDRA

3
Es llegeix en minuts
Jordi Bianciotto
Jordi Bianciotto

Periodista

ver +

Sopa de Cabra, Els Amics de les Arts, Gossos, La Iaia, Itaca Band i fins a 12 noms, entre els quals hi ha els quatre que ja es van donar a conèixer, Jarabe de Palo, Txarango, Zoo i Doctor Prats, constitueixen els arguments artístics de Canet Rock per tornar a omplir aquest any, el dissabte dia 1 de juliol, el seu recinte tradicional del Pla d’en Sala. Nova edició, la quarta, d’aquest Canet nova era, concebut com a aparador musical de l’escena catalana a través de «12 hores de música i festa».

    

Ja s’han venut «gairebé 4.000 entrades» fins i tot abans de donar-se a conèixer gran part del programa, va destacar la seva directora, Gemma Recoder, ahir, en la presentació del festival. Això significa que «Canet Rock s’ha consolidat com a experiència», associant la seva marca a una sèrie de propietats. «És un espai de llibertat on passar-ho bé», va sintetitzar el seu «assessor espiritual», Josep Maria Mainat, l’excomponent de La Trinca, que tornarà a pujar a l’escenari, aquesta vegada situant en el seu punt de mira «unes adaptacions del rock internacional al català», sempre «intentant no fer el ridícul», va fer broma.

SELECCIÓ DEL PÚBLIC

Sopa de Cabra anirà per fi a Canet Rock després d’alguns intents, en els últims anys, que no van fructificar perquè el festival no encaixava amb els seus fulls de ruta ni els seus dissenys de producció. Serà un concert que, com tots els de la mostra, no superarà l’hora de durada (mana el dinamisme escènic) i en què interpretaran un repertori 10 cançons del qual, la majoria, seran seleccionades pels seus seguidors a través de Catalunya Ràdio.

    

Canet Rock no és tant un festival on presentar a fons un disc, va raonar Joan Enric Barceló, d’Els Amics de les Arts, com «la festa major de Catalunya», i per això, encara que el grup barceloní tindrà nou treball, 'Un estrany poder' (surt aquest divendres), anirà al Pla d’en Sala «a tocar 'hits'». A aquesta idea també s’acull Jarabe de Palo, que oferirà un concert singular, només per a Canet, en  què celebrarà els seus 20 anys de trajectòria amb un format de banda, proposta molt distanciada dels recitals acústics a veu i piano que oferirà aquest any Pau Donés sota el títol de '50 palos' (el 20 de maig al Liceu, Festival del Mil·lenni).

DOS GRUPS PENDENTS

El grup Gossos tenen disc fresc, 'Zenit', i altres bandes el llançaran aquesta primavera que ve: la valenciana Zoo (Raval), Txarango, La Iaia i Itaca Band. Búhos vindran immersos en  la seva campanya 'Lluna plena', treball que van llançar l’any passat, i, entre actuació i actuació, Miquel del Roig es dedicarà a oferir els seus «miniconcerts de 15 minuts» de durada, informat que «no hi ha gaires músics capaços de fer ballar 20.000 persones amb només una guitarra», va destacar Laura Duran, directora artística del festival. Queden pendents dos noms per completar el cartell, un dels quals sortirà d’un concurs destinat a bandes que disposin d’almenys un disc publicat i que hagin realitzat un mínim de 20 concerts.

    

Canet Rock, festival adherit a la plataforma solidària Cultura amb causa i a la campanya Volem acollir, manté així els principis que van regir el seu retorn el 2014: reflex de l’escena del país, essencialment al voltant del pop, el rock i el mestissatge de caràcter festiu o reivindicatiu, i certa fidelitat a l’imaginari sentimental de la primera versió del festival, als anys 70, amb aquest únic escenari que centrarà les mirades i «on no pararan de passar coses», va assegurar Gemma Recoder.

Notícies relacionades

    

La mostra, amb entrades al preu únic de 35 euros (el de llançament va ser de 25 euros), espera acollir les 20.000 persones que hi han anat els últims anys i que la fan viable i sostenible. En aquesta quarta edició, els asistents disposaran d’una nova facilitat en transport, ja que Renfe aplicarà un 30% de descompte a tots els bitllets a Canet des de qualsevol punt d’Espanya.