El Doctor Music Festival reapareix... a Londres

La promotora presenta a la capital anglesa l'edició commemorativa que tindrà lloc el juliol del 2019 a la vall d'Àneu, al Pirineu de Lleida

La cita aspira a convertir-se en un referent musical i gastronòmic i aixeca la bandera de la sobirania alimentària i la cuina de proximitat

fcasals262237 escalarre  pallars sobira  11 07 98 festival doctor music ci170220195340

fcasals262237 escalarre pallars sobira 11 07 98 festival doctor music ci170220195340 / JORDI POU

3
Es llegeix en minuts
Rafael Tapounet
Rafael Tapounet

Periodista

Especialista en música, cinema, llibres, futbol, críquet i subcultures

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Si una cosa tenen en comú festivals com el Primavera Sound, el SOS 4.8 de Múrcia, el de Roskilde (Dinamarca), el de Glastonbury, el Hellfest de Clisson (França) o el Untold Festival de Cluj (Romania) és que els programadors de tots ells han de passar en algun moment per unes oficines de Londres. A la capital anglesa hi ha les 20 o 25 agències de representació que gestionen els negocis de bona part de les estrelles de pop i rock de tot el món. Té, doncs, certa lògica que hagi sigut a Londres on els responsables de la promotora Doctor Music han anunciat oficialment el que, per una altra part, ja era un secret a crits des que el mes de juny passat un alcalde del Pallars Sobirà, portat per l’entusiasme, va parlar més del compte: el Doctor Music Festival, el de la vaca, tornarà a les valls del Pirineu de Lleida el 2019, 22 anys després de la seva històrica primera edició.

    Històrica i heroica. A Neo Sala, president i fundador de Doctor Music, se li va ficar entre cella i cella organitzar un macrofestival en un remot municipi pirinenc de difícil accés en un moment en què no existien a Espanya empreses de producció capaces d’assumir el repte de portar fins a la vall d’Àneu totes les instal·lacions necessàries per atendre les necessitats d’un esdeveniment d’aquestes característiques (des de carpes fins a latrines). Això va obligar a recórrer a logística estrangera i els costos d’organització es van disparar fins al punt de fer inviable la continuïtat del projecte després de la tercera edició, el 1998 (hi va haver un quart intent l’any 2000, però ja a la localitat asturiana de La Morgal).

    A pesar del fracàs econòmic, Neo Sala guarda un magnífic record d’aquella experiència. Tant, que ha decidit recrear-la en una edició, diguem-ne, commemorativa i deluxe. El «Doctor Music Festival Reincarnation Edition 2019». Així es va presentar ahir davant un centenar llarg de mànagers, representants d’agències de contractació i periodistes anglesos en un acte celebrat en un club privat del Soho londinenc (The Grou­cho Club, del qual són socis Noel Gallagher, William Orbit, Stephen Fry i Rachel Weisz, entre altres celebritis) i que va comptar amb el poderós al·licient de les tapes del restaurant Tickets, per cortesia d’Albert Adrià.

Notícies relacionades

AMB TAPES D’ALBERT ADRIÀ / El bolo d’aquest últim estava justificat. Albert Adrià és «el primer gran artista internacional» (l’únic, en realitat) que ja ha confirmat la seva participació en aquesta Reincarnation Edition del festival de la vaca. Durant els tres dies que durarà la cita (12, 13 i 14 de juliol del 2019), el cuiner traslladarà tot l’equip del Tickets al recinte del festival. Serà la proposta més destacada (s’intueix que també la més exclusiva) d’una oferta gastronòmica que pretén «aixecar la bandera de la sobirania alimentària» i fomentar el consum d’aliments de proximitat subministrats per productors locals. «Pretenem fer del festival un Shangri-La agroecològic compromès amb el desenvolupament de la comarca», va assenyalar Neo Sala en un rampell de lirisme mentre, al seu costat, Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida (amb la qual s’estan estudiant «diverses fórmules de col·laboració»), assentia complagut.

    Els primers abonaments per al festival sortiran a la venda a principis del mes de maig, a 175 euros per als tres dies. I aquells que puguin provar la seva assistència a qualsevol de les quatre primeres edicions es beneficiaran d’un descompte de 50 euros.