CONCERT DE COMIAT

Springsteen va actuar per a Obama i els treballadors de la Casa Blanca

El rocker de Nova Jersey va interpretar 15 cançons en format acústic en un recital privat al Saló d'Orient

zentauroepp36388292 president barack obama presents the presidential medal of fr170119121739

zentauroepp36388292 president barack obama presents the presidential medal of fr170119121739 / ANDREW HARNIK

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / WASHINGTON

Mentre els organitzadors de les gales d'inauguració de la presidència de Donald Trump fracassaven finalment en la seva pretensió de contractar una banda d'homenatge a Bruce Springsteen (la B Street Band, que va cancel·lar a última hora la seva actuació davant la pressió dels fans del 'Boss'), el rocker de Nova Jersey en persona va anar  a la Casa Blanca per protagonitzar un concert de comiat davant Barack i Michelle Obama i dos centenars d'empleats del president. Entre aquests últims hi havia un corresponsal del portal Backstreets.com, que hi ha publicat una petita crònica de l'esdeveniment.

El recital va tenir lloc el 12 de gener al Saló d'Orient de la Residència Executiva de la Casa Blanca. Springsteen va interpretar 15 cançons en format acústic i en dues d'elles el va acompanyar als cors la seva dona, Patti Scialfa. Després de llegir una breu nota d'agraïment dirigida al president i al personal de la casa, el cantant de Freehold va arrencar amb 'Working on the highway', a la qual van seguir 'Growin' up', 'My hometown', 'My father's house', 'The wish', 'Thunder road' i 'The promised land'.

MOMENTS DIFÍCILS

Springsteen va presentar cada una de les cançons, però va fer poques mencions al canvi polític que viuran els Estats Units. Un d'aquests escassos comentaris va tenir lloc abans d'interpretar 'Born in the USA', que va definir com "una cançó protesta" que ha sigut malinterpretada en el passat "i ho tornarà a ser". Un altre va arribar quan va presentar 'Long walk home' com una cançó sobre la necessitat de mantenir l'optimisme quan es viuen moments difícils. Entre una i altra, van sonar 'Devils & Dust', 'Tougher than the rest', 'If I should fall behind' (aquestes dues amb la veu de Patti Scialfa) i 'The ghost of Tom Joad'. El 'Boss' va tancar el recital encadenant 'Dancing in the dark' i 'Land of hope and dreams'.

Notícies relacionades

El col·laborador de Backstreets.com apunta que l'ambient de la vetllada "no va ser exactament trist, però tampoc festiu". I afegeix: "Diria que va ser elegíac; hi havia a la sala un clar sentiment que alguna cosa s'estava acabant". Al final de l'actuació, Obama va agrair a Springsteen la seva presència aquella nit i el suport que li ha brindat en els vuit anys de mandat i va donar també les gràcies a tot el personal de la Casa Blanca i a les seves famílies.