ADÉU A UNA ICONA DE 'STAR WARS'

El plor de Luke Skywalker i Han Solo per la princesa Leia

Mark Hamill es declara "devastat" per la mort de Carrie Fisher, i Harrison Ford qualifica l'actriu d'"única i brillant"

2
Es llegeix en minuts

Entre les reaccions per la mort de Carrie Fisher, la icònica princesa Leia de 'Star Wars', destaquen les dels seus dos companys a les pel·lícules de la saga: Mark Hamill, que interpretava Luke Skywalker, germà de Leia, i Han Solo, interpretat per Harrison Ford i amb qui la princesa va tenir un idil·li.

A través d'un comunicat, Harrison Ford l'ha recordat com una persona "única, brillant, original, divertida i valenta emocionalment". "Va viure la seva vida amb valor. Els meus pensaments estan amb la seva filla, Billie; la seva mare, Debbie; el seu germà, Todd, i els seus molts amics. Tots la trobarem a faltar", afegeix Ford. El seu personatge a 'La guerra de les galàxies', Han Solo, va tenir una apassionada història d'amor amb la princesa Leia. Fruit d'aquesta relació va néixer Kylo Ren, personatge que apareix a l'última entrega de la saga, 'El despertar de la força'. Un film que va suposar el retrobament en el cine de Fisher, Ford i Hamill

En el seu recent llibre. 'The princess diarist', Carrie Fisher va desvelar que va mantenir un idil·li amb Ford fora de la pantalla durant el rodatge de 'La guerra de les galàxies'.

LUKE SKYWALKER, "DEVASTAT"

Més emotiva ha sigut la reacció de Mark Hamill, que s'ha declarat "devastat" per la mort de Fischer. En un missatge a Twitter, l'actor que interpretava Luke Skywalker, germà de Leia a la saga, ha escrit: "Mai és fàcil perdre un membre de la família tan vital i insubstituïble. Carrie va ser una persona única que ens va pertànyer a tots, li agradés o no a ella. Va ser la Nostra Princesa, maleïda sigui". Hamill ha penjat aquest text al seu compte de Twitter, on recorda que l'actriu va interpretar una dona -la princesa Leia- "bonica, independent, divertida, mestressa de la seva pròpia vida, que ens va deixar a tots sense respiració. Decidida i dura però amb una vulnerabilitat que et feia desitjar que tingués èxit i fos feliç. Va tenir un paper tan crucial en la meva vida, tant professional com personal, i els dos vessants haurien estat buits sense ella". L'actor li agraeix les rialles, la saviesa i l'amabilitat que la seva "estimada germana de l'espai" li va donar al llarg dels anys. "Gràcies, Carrie. T'estimo", conclou.

Per la seva banda, George Lucas, l'ideòleg de la saga galàctica, ha difós un comunicat en què destaca la intel·ligència i el talent de Fisher. "A 'Star Wars' va ser la nostra gran i poderosa princesa; lluitadora, sàvia i plena d'esperança en un rol que era més difícil del que la majoria podia pensar", assenyala el cineasta.

"LA FORÇA ÉS AVUI FOSCA"

"Estic profundament entristit per la notícia de la mort de Carrie. Era una amiga molt estimada, a qui respectava i admirava. La Força és fosca avui", ha afirmat l'actor Billy Dee Williams, que a 'Star Wars' interpretava el rol de Lando Calrissian.

Notícies relacionades

"Creia que tenia tot el que volia sota l'arbre (pels regals de Nadal). No ho tenia, malgrat les moltes oracions i els records de tanta gent. Estic molt molt trist", ha apuntat l'actor Anthony Daniels, l'home rere de l'androide C-3PO.

També Peter Mayhew, l'artista que va donar vida a Chewbacca, ha mostrat la seva tristesa: "No hi ha paraules per a aquesta pèrdua. Carrie era la llum més brillant a cada habitació on entrava. La trobaré molt a faltar". "Treballar amb ella era meravellós. El meu condol als seus amics, a la família i als seguidors del voltant del món", va dir David Prowse, l'actor que s'amagava rere la màscara de Darth Vader