DEL 2 DE DESEMBRE AL 12 DE FEBRER

El Circ Raluy allarga la seva llegenda

La família circense aterra a Barcelona amb un espectacle que combina el seu esperit clàssic amb innovacions tècniques

avalero36480298 barcelona  01 12 2016  icult  circ raluy  nuevo espect culo 161201175012

avalero36480298 barcelona 01 12 2016 icult circ raluy nuevo espect culo 161201175012

1
Es llegeix en minuts
ADRIANA VALERO DENGRA / BARCELONA

Acompanyat d'un ós i una cabra, el pare de Luis Raluy Iglesias es guanyava les garrofes actuant de plaça en plaça. No és estrany doncs que el seu fill comencés a gestar llavors una incipient passió pel món del circ que s'acabaria convertint en un llegat familiar compartit per cinc generacions. Amb la intenció d'homenatjar l'esperit del circ clàssic del qual són hereus i fondre'l amb les últimes innovacions tècniques, els responsables del nou Circ Raluy Legacy han reinventat el seu sou incorporant-hi, entre altres, el campió del món d'acrobàcia futbolística, Iya Traoré. Després de set mesos submergida en una gira per la qual han passat 50.000 persones, la dinastia circense arriba a Barcelona amb "un espectacle per a adults que cap nen s'hauria de perdre", tal com diu el seu eslògan.

"EL LLEGAT CONTINUA"

El Circ Raluy Legacy és un dels dos hereus de l'antiga companyia fundada per Luis Raluy Iglesias, els fills del qual van decidir emprendre aquest any camins separats que s'han materialitzat en espectacles i gires diferents. En aquest cas, la proposta encapçalada pel fill gran de Raluy ha optat per mantenir-se fidel a les senyes d'identitat que acompanyen la família des dels seus inicis, com mostren els reformats carruatges de principis de segle que flanquegen la gran carpa que acull l'espectacle. "Volem demostrar que el llegat continua i homenatjar els nostres ancestres", sentencia Louisa Raluy, que destaca que en l'espectacle dominarà una estètica dels anys 30 i es podran veure espectacles clàssics de foc, acròbates i pallassos.  

Notícies relacionades

Però la intenció d'allargar la llegenda familiar també passa per reinventar-se incorporant noves disciplines, com la de l'estrella convidada Iya Traoré, que acumula records Guinness per les seves habilitats acrobàtiques amb la pilota. Com relata Kerry Raluy, aquest exjugador del Paris Saint Germain no sols realitzarà el seu número acompanyat de la pilota, sinó que també s'ajudarà d'una rèplica exacta del fanal parisenc del Sacre Cour on Traoré va donar a conèixer el seu talent.  

EXPERIÈNCIA COMPLETA

L'experiència del Circ Raluy Legacy no acaba amb l'espectacle. Una altra de les innovacions que ha presentat la família circense és el "dinner-show", un sopar preparat per un càtering especialitzat en alta gastronomia que va acompanyat d'una actuació dirigida a un públic més adult. I per si després del sopar a alguns encara no els ve de gust tornar a casa, el circ també ofereix la possibilitat de passar la nit al seu "hotel amb rodes", uns antics camerinos convertits en 'suites'. 

Temes:

Circ Circ Raluy