CONCERT A BARCELONA

Campament 'belieber'

Els fans del cantant canadenc Justin Bieber despleguen les tendes de campanya davant del Palau Sant Jordi per ser els primers a veure el seu ídol

Alguns fans porten gairebé un mes, per entrar els primers. / FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
ADRIANA VALERO DENGRA / BARCELONA

Alguns d’ells alternen el matalàs de casa amb la tenda de campanya des de fa tres mesos. Altres aguanten a la filera a base d’entrepans i carmanyoles des de fa poc més de dos dies. Tots ells, els beliebers, tant els estoics que acampen des de l’estiu davant el Palau Sant Jordi fins als iniciats en l’art de fer cua, comparteixen una passió amb nom propi que fa que les inclemències meteorològiques els semblin nimietats: Justin Bieber.

Quan només falta un dia per al concert, que tindrà lloc avui, els nervis d’aquesta multitud que espera davant les portes del recinte de Montjuïc estan a flor de pell. No obstant, el sistema d’organització es manté metòdic: una sèrie de voluntaris s’encarreguen d’apuntar en una llista els fans en el moment de la seva arribada per assegurar que els que vinguin més tard no els prenguin el lloc. Al seu torn, aquestes llistes estan dividides en subgrups, en què els seus membres van fent torns per no perdre mai el lloc. «Així aconseguim que això no sigui un caos, si no, quan obrissin les portes del Palau es produiria una allau molt perillosa», justifica un dels voluntaris a càrrec de la primera llista, la formada pels que resisteixen des de l’estiu.

"AMBIENT FAMILIAR"

Entre la multitud hi destaca una parella d’uns 50 anys que ha vingut a portar el sopar a la seva filla. El pare es mostra sorprès amb l’«ambient familiar» que es respira en l’acampada i comenta que va contactar amb la Guàrdia Urbana del districte abans de donar permís a la seva filla. «No em feia gràcia que estigués a la intempèrie en aquesta zona tan deserta», explica. En resposta, la policia li va corroborar que patrullaven per aquesta zona constantment i que «no havia d’estar preocupat per la seva seguretat».

La mare d’aquesta mateixa noia explica que és una manera de premiar els bons resultats acadèmics de la noia, «perquè no hi ha res que la motivi més que veure Justin Bieber». «Jo també he tingut 16 anys i tot i que no feia aquestes coses, també sentia que faria el  que fos per veure els artistes que m'agradaven», afegeix.

Notícies relacionades

Una altra de les noies del primer grup, que ha vingut des de Saragossa per acampar, comenta que la seva mare no està molesta amb la seva decisió. «A la seva edat era molt fan de Camilo Sesto i s’escapava de casa per veure’l, així que prefereix que ho faci amb el seu consentiment». «Ha arribat un punt en què les crítiques als beliebers ja no ens afecten –afegeix–. El que ens ofèn de veritat és que algú que està fent cua no sàpiga distingir si una cançó és de Justin o no ho és».

EL CONCERT D''OT'

Un dels encarregats de les llistes relata que en el temps que fa que estan acampant han coincidit amb el concert de retrobament d’Operación Triunfo «Alguns fans ens van culpar que aquest espai estigués brut», lamenta. El noi desmenteix aquest fet, ja que, explica, des del mateix Sant Jordi els han ofert ajuda per a la neteja i a més, ells mateixos han portat pals de fregar i escombres. L'organitzador afegeix que durant tot aquest temps no hi ha hagut cap problema amb les autoritats i que l'únic requisit que la Guàrdia Urbana els ha manifestat és que a les 8.30 hores del matí han de plegar les tendes de campanya. «Així que aquí som molt matiners», fa broma el belieber