Els emojis entren al museu: el MoMa inclou els primers signes, creats el 1999

Els primers 176 dissenys, que s'inclouran en la seva col·lecció, tenien només 12x12 píxels

emoji

emoji

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / NOVA YORK

El Museu d'Art Modern de Nova York ha decidit exhibir els primers emojis. Ja fa 20 anys, encara que amb una simple definició de 12 per 12 píxels i colors plans, que es va crear la primera versió d'aquests signes entre cursis, naïfs i pràctics que serveixen per matisar la intenció amb què s'emet un breu missatge de text (o per llançar ensucrats petonets i cares de gatets indiscriminadament). 

Segons l'agència Reuters, el Moma exhibirà el conjunt original de 176 emojis que van ser desenvolupats per la companyia telefònica japonesa NTT DoCoMo i que es van començar a estendre entre els usuaris el 1999, inicialment per a buscapersones i mòbils amb petites pantalles en blanc i negre, molt lluny encara del nivell de detall actual amb què s'han arribat a desplegar cares amb el color de la pell personalitzable, ballarines de flamenc o paelles més o menys valencianes.

EL MOTIU

Notícies relacionades

Paola Antonelli, del Departament d'Arquitectura i Disseny del MoMA, ha sostingut que part de la missió del museu ha sigut sempre recollir i mostrar l'art i el disseny. I els emojis, ha afegit, "són un concepte que porta a segles enrere, als ideogrames, jeroglífics i altres caràcters gràfics que ens permeten completar un bonic arc que engloba tota la història humana".

Els emoji originals van ser dissenyats pel desenvolupador japonès Shigetaka Kurita. L'any 2006 Google va començar a oferir emojis per al seu servei Gmail, i Apple els va afegir a les seves aplicacions el 2011. Fa sis anys, el Moma ja va incloure en les seves col·leccions el disseny de la @