PREMIS DE LA TELEVISIÓ DELS EUA

Les sèries 'Joc de trons' i 'Veep' repeteixen com a guanyadores als Emmy

L'actor Rami Malek i l'actriu Tatiana Maslany donen la sorpresa colant-se entre els grans

La minisèrie 'The People vs O. J. Simpson' es converteix en la gran sensació amb cinc estatuetes

MIKE NELSON (EFE)

Les sèries 'Joc de trons' i 'Veep' repeteixen com a guanyadores als Emmy
ALX01. Los Angeles (United States), 19/09/2016.- Julia Louis-Dreyfus (C), winner of the Best Actress in a Comedy Series Award, as well as Outstanding Comedy Series Award for ’Veep’, poses with the cast in the press room during the 68th annual Primetime Emmy Awards ceremony held at the Microsoft Theater in Los Angeles, California, USA, 18 September 2016. The Primetime Emmy Awards celebrate excellence in national primetime television programming. (Estados Unidos) EFE/EPA/MIKE NELSON
ALX01. Los Angeles (United States), 19/09/2016.- John Travolta, winner of the Best Limited Series Award for ’The People v. O.J. Simpson’, poses in the press room during the 68th annual Primetime Emmy Awards ceremony held at the Microsoft Theater in Los Angeles, California, USA, 18 September 2016. The Primetime Emmy Awards celebrate excellence in national primetime television programming. (Estados Unidos) EFE/EPA/MIKE NELSON
Sarah Paulson poses backstage with her award for Outstanding Lead Actress In A Limited Series Or Movie for The People v. O.J. Simpson: American Crime Story at the 68th Primetime Emmy Awards in Los Angeles, California U.S., September 18, 2016.  REUTERS/Mario Anzuoni
Actress Tatiana Maslany holds her award for Outstanding Lead Actress In A Drama Series for Orphan Black as she mingles at the Governors Ball after the 68th Primetime Emmy Awards in Los Angeles, California U.S., September 18, 2016.  REUTERS/Lucy Nicholson
Premis Emmy

/

3
Es llegeix en minuts
RICARDO MIR DE FRANCIA / WASHINGTON

No hi va haver sorpreses, almenys pel que fa a les millors sèries de l'any, un patró que els Emmy repeteixen amb insistent persistència. 'Joc de trons' va conquistar per segon any consecutiu l'estatueta de millor sèrie dramàtica, mentre la sàtira política de 'Veep' feia el mateix en la categoria de comèdia. Però no tot va ser predictible en aquesta 68a edició dels grans premis de la televisió nord-americana. El californià d'origen egipci Rami Malek es va colar entre els grans pel seu paper de 'hacker' a 'Mr. Robot', a la vegada que es feia justícia amb Tatiana Maslany, la canadenca que interpreta múltiples personatges a 'Orphan black'. L'altre protagonista de la nit va ser 'The People vs O. J. Simpson', la primera temporada d''American crime story', que va regnar amb cinc estatuetes.

En ple any electoral, la gala presentada per Jimmy Kimmel va tenir nombroses referències a la política i, encara que no hauria de ser cap secret per a ningú, va quedar clar que Hollywood està amb Hillary Clinton. "Obama fora, Hillary dins", va clamar l'actor negre Courtney Vance després d'imposar-se a Bryan Cranston ('All the way') i al seu company Cuba Gooding Jr a 'The People vs O. J. Simpson' com a millor protagonista d'una minisèrie o pel·lícula. Kimmel va tenir una nit discreta, aigualida per l'allau infinita de publicitat, però va deixar alguns moments càustics. "Si no fos per la televisió, ¿Donald Trump competiria per la presidència? No, seria a casa seva ara mateix refregant-se en silenci contra la seva dona, Malària, mentre ella aparenta estar adormida". La dona de Trump es diu Melania.

El veterà Jeffrey Tambor va repetir per segona vegada pel seu paper a 'Transparent', la comèdia d'Amazon tendent al drama en què interpreta un jubilat transsexual, pare d'una família on es trenquen tots els tabús sexuals. "A tots els que sou aquí fora, doneu per per favor una oportunitat als talents transgènere. Doneu-los audicions. Doneu-los la seva història".

LA NIT DE JULIA LOUIS-DREYFUS

La que de veritat passarà als annals de la televisió és Julia Louis-Dreyfus ('Veep'), un altre dels talents sorgits de la factoria de Saturday Night Live. Amb la seva vicepresidenta Selina Meyers, que acaba apoderant-se de les regnes de la Casa Blanca, ha batut tots els rècords a l'encadenar la seva cinquena estatueta com a millor actriu de comèdia, un premi que va recollir amb mans tremoloses abans d'acomiadar-se del públic amb llàgrimes als ulls.

Sobre l'escenari va anunciar que el seu pare, el magnat multimilionari William Louis-Dreyfus, va morir divendres. "Estic molt contenta que li agradés 'Veep' perquè la seva opinió era el que realment m'importava". Abans havia deixat una altra reflexió sobre la deriva política dels Estats Units. "La nostra sèrie va començar com una sàtira política, però ara sembla més un documental sobri".

Notícies relacionades

Després de diverses temporades a l'ombra de 'Breaking bad', 'Homeland' i 'Mad men', ‘Joc de trons’ ha aconseguit finalment el reconeixement que es mereixia per a la seva legió de fans. L'epopeia fantàstica de HBO també va guanyar la millor direcció i guió. Amb els tres Emmy d'ahir ja en suma 38, i es converteix en la sèrie que més n'ha rebut en la història, un més que 'Fraser'. Però per més que entrés a l'olimp de la televisió, no va poder superar la gran sensació de la nit, 'The People vs O. J. Simpson' (Fx), que reprodueix aquell judici per assassinat que va captivar el país als anys 90. Cap altra sèrie va aconseguir les seves cinc estatuetes.

Entre els programes de varietats, el programa nocturn de l'infal·lible John Oliver, 'Last week tonight', va acabar amb els 13 anys de regnat de Comedy Central, la llar de l'enyorat 'The daily show' de Jon Stewart.