ÒBIT

Mor Edward Albee, autor de '¿Qui té por de la Virginia Woolf?'

El dramaturg, guanyador de tres Pulitzer, ha mort als 88 anys a casa seva, a Nova York

 

  / REUTERS

1
Es llegeix en minuts

El dramaturg Edward Albee, autor de '¿Qui té por de la Virginia Woolf?' i guanyador de tres Pulitzer, ha mort als 88 anys a Nova York, a la seva residència de Montauk. La mort ha sigut confirmada pel seu assistent personal i director de la Fundació Edward F. Albee, Jakob Holder, que no ha informat de les causes, segons mitjans nord-americans.

Encara que la seva obra més aclamada va ser '¿Qui té por de la Virginia Woolf?' (1961-62), els Pulitzer li van arribar per 'A delicate balance' (1967), 'Seascape' (1974) i 'Three tall women' (1994).

Notícies relacionades

'¿Qui té por de la Virginia Woolf?' va ser portada a la gran pantalla el 1966 dirigida per Mike Nichols i protagonitzada per dues estrelles del moment, Richard Burton i Elizabeth Taylor.

Albee va néixer a Virgínia el 1928 i va ser adoptat a les dues setmanes per una família de Nova York amb la qual no va congeniar mai. Va abandonar la llar durant l'adolescència perquè s'oposaven que es dediqués a la dramatúrgia. El dramaturg va formar part d'una generació de dramaturgs que va incloure Eugene O'NeillArthur Miller i Tennessee Williams.

Temes:

Teatre Cine