PROBLEMES DE SALUT

Selena Gomez es retira dels escenaris pels efectes del lupus

L'"ansietat, els atacs de pànic i la depressió" que li provoca la malaltia motiven la baixa temporal de la cantant

rtapounet31608368 selena gomez poses during the instyle awards at the getty ce160831104602

rtapounet31608368 selena gomez poses during the instyle awards at the getty ce160831104602 / KEVORK DJANSEZIAN

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Després d'haver sigut diagnosticada de lupus fa un any, la cantant nord-americana Selena Gomez ha decidit baixar dels escenaris i dedicar tota la seva energia a fer front a la malaltia. Tal com ha revelat en una entrevista a la revista People, l'“ansietat, els atacs de pànic i la depressió” que li provoca el lupus és el que li ha fet prendre aquesta decisió.

"Vull ser proactiva i centrar-me en la meva salut i felicitat. He decidit que la millor manera de fer-ho és mirar cap endavant i agagar-me un temps lliure. Gràcies als meus fans. Sabeu que importants que sou per a mi, però necessito enfrontar-me a això. Espero ajudar altres a enfrontar-se als seus problemes", explicava Selena Gomez, que pocs minuts més tard rebia l'afecte dels seus seguidors per Twitter a través de l'etiqueta #GetWellSonSelena (Recupera't aviat, Selena).

Notícies relacionades

Amb aquesta retirada temporal, la cantant de 24 anys deixa en l'aire la seva gira ‘Revival World Tour’, que incloïa un concert a Madrid el pròxim 14 de novembre. Simultàniament, l'exestrella de Disney tampoc sembla que continuï (per ara) amb la promoció de la pel·lícula ‘In Dubious Battle’ de James Franco, ja que “ha netejat la seva agenda com a mínim fins a final d'any”, segons publica 'People'.

¿QUÈ ÉS EL LUPUS?

El lupus és una malaltia incurable que afecta el sistema immunitari. El trastorn provoca que el mecanisme de defensa de l'organisme s'ataqui a si mateix, i per això pot provocar tota mena de símptomes, tant físics com psicològics. S'estima que nou de cada deu persones que pateixen lupus són dones, principalment entre els 15 i els 55 anys. Si bé la Fundació americana de lupus apunta que la malaltia la pateixen un milió i mig de nord-americans des del 2014, segons Reuters, la Federació Espanyola de Lupus creu que l'1% dels espanyols la poden tenir, encara que no en siguin conscients.