Mor Víctor Mora, el pare d''El Capitán Trueno'

L'escriptor, creador també d''El Jabato' i 'El Corsario de Hierro', mor als 85 anys

 

  / JULIO CARBÓ

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

L'escriptor Víctor Móra (Barcelona 1931) creador d''El Capitán Trueno' entre altres còmics, ha mort als 85 anys. El seu famós personatge va néixer el 1956, quan l'Editorial Bruguera l'hi va encarregar. Ell,  influenciat pels tebeos de Milton Caniff i Alex Raymond, va donar vida al cavaller croat. Els dibuixos, per indicacions del mateix Mora, van anar a càrrec d'Ambrós (Miguel Ambrosio). El còmic va ser un èxit ja en el seu primer número, '¡A sangre y fuego!', que va haver de ser reimprès així que va sortir al carrer.

Notícies relacionades

Entre les seves creacions figuren també altres personatges com 'El Jabato', 'El Cosaco Verde' i 'El Corsario de Hierro', però cap d'aquests va aconseguir l'èxit d' 'El Capitán Trueno' que va arribar a vendre 350.000 exemplars setmanals. Mora també va ser autor de contes i novel·les, i molts dels seus treballs van ser traduïts a a diversos idiomes.

A més, va merèixer molts reconeixements, com el Premi Víctor Català, la Creu de Sant Jordi de la Generalitat, el Memorial Jaume Fuster, l'Orde d'Arts i Lletres de França (Cavaller) i el Gran Premi del Saló del Còmic de Barcelona, i era soci d'honor de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (Aelc).