tu i jo som tres

Lligar als 70, amb matisos

Tu i jo som tres. Per Ferran Monegal. / {periodico}

1
Es llegeix en minuts
FERRAN MONEGAL

En les trames de la telesèrie Cites (TV-3) normalment ens ensenyen exercicis d'aproximació i arts amatòries entre criatures adolescents o de mitjana edat. Aquesta setmana Amparo Moreno i Manel Barceló ens han ensenyat com es lliga a partir dels 70. ¡Ah! Els ha sortit una interpretació suggestiva. Manel, reprimit i rondinaire, es troba amb una Amparo alegre i decidida. Aquest dibuix ha permès una confrontació interessant. Manel al principi s'hi resisteix, subsumit en els seus prejudicis. «¿Té res de bo fer-se gran? No em queda altra cosa que sobreviure», diu trist i derrotat. I Amparo li deixa, com un remolí: «Sobreviure, no. ¡Viure! ¡D'això es tracta!» ¡Ah! Aquest duel interpretatiu ha tingut la virtut de no caure en patetismes. Aconsegueixen transmetre'ns netament que l'emoció no té edat. Ni l'humor. Ni aquest punt de bogeria, de rauxa, que envaeix Amparo i que de seguida li encomana a Manel. Ens ensenyen que, independentment de l'edat, la vida s'ha d'esprémer. Hi ha matisos, això sí. El magnat nord-americà Nelson Rockefeller va morir als 71 anys d'edat. Li va agafar un atac de cor al seu despatx, quan es va entestar a fotre-li un clauet a la seva secretària, Megan Marshak, 44 anys més jove que ell. Aquest cas hi ha qui el considera un exemple de mort heroica. Altres opinen que va morir fent el ridícul.

Notícies relacionades

L'ART DEL PHOTOSHOP: RONALDO I CONVERGÈNCIA. - Aquesta setmana ha sorgit un assumpte molt visual, molt televisiu: el retoc amb photoshop dels abdominals de Cristiano Ronaldo per part de TV-3. Ha sigut un treball estrany. Insòlit fins i tot. Els que han utilitzat el photoshop de TV-3

ho han fet per fer lletgisme. Li han deixat uns abdominals toscos, greixosos. Una bírria. ¡Ah! El photoshop normalment s'utilitza per a tot el contrari: és un maquillatge que embelleix la criatura. En matèria política a TV-3 tenen altres artistes del photoshop. Aquesta setmana, amb els vots que Convergència ha regalat al PP, al TN vespre del dimarts 19 ens deien: «Després de mesos sense acord entre populars i nacionalistes catalans, ¡almenys s'ha produït aquest acostament!» ¿Veuen que bonic? Amb un bon photoshop polític van maquillar la realitat i van transformar en mèrit, en virtut, aquesta vergonyosa maniobra. «Tacticisme rima amb cinisme», va escriure la meva estimada companya Neus Tomàs, amb bona punteria.