Barbott estrena el videoclip de l'hipnòtic 'Cream' a EL PERIÓDICO

La banda barcelonina forma part de la 'playlist' dels artistes més prometedors del 2016 segons Spotify

Videoclip de Barbott. / periodico

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

Barbott forma part de la 'playlist' dels artistes locals més prometedors del 2016 segons Spotify. La plataforma que estrenarà el seu pròxim treball, 'Corbis', el 22 de juliol. I la banda ha elegit EL PERIÓDICO per estrenar el seu nou videoclip, 'Cream'. “Des del primer moment vam saber que seria un assaig audiovisual on hi hauria certa reciprocitat entre la música i les imatges. I tot això ens exigia deixar-nos portar per poder plasmar la fluïdesa de la cançó. I això va ser possible gràcies a l'ambient familiar que va aconseguir crear el director Manuel Carballo i el seu equip”, recorda el cantant, Guillem Sala.

Per Carballo, “fer el videoclip d'una cançó sense partir de la seva lletra pot suposar un desafiament, però també un alliberament. El desafiament és donar forma a unes imatges sense l'habitual recurs de la història explicada. I l'alliberament resideix a deixar-se portar per les sensacions que la música et genera, i fer-ho sense lligams. Amb 'Cream' -puntualitza-, aquestes sensacions eren diverses i estimulants, a causa del seu hipnòtic 'riff', que convida a la repetició com a figura narrativa”.

'RIFFS' ENVOLTANTS

Notícies relacionades

Carballo té raó: Barbott són 'riffs' envoltants. Tornades encomanadisses. I una creativitat que busca frescor sense perdre de vista la tradició. Nascuts els anys 90, van créixer escoltant les grans bandes influents de rock i pop dels últims anys com The Strokes, Arctic Monkeys i Vampire Weekend, entre altres. I va ser el 2010 quan, acabats de sortir de l'institut, van decidir seguir els passos dels seus ídols.

Després de les seves primeres aparicions en festes universitàries (que els van ajudar a situar-los al mapa), van gravar el seu primer epé, 'Margarita' (2013) de la mà de Jaime García i Toni Toledo (productors de Sexy Sadie). En els últims anys, han anat gestant la seva pròpia visió de l'indie. S'han foguejat en sales com La [2] d'Apolo, Razzmatazz, Sidecar, BeCool… I ara esperen la sortida del seu pròxim elapé, 'Curves', amb aquest 'Cream' com a suggerent aperitiu.