MANUELA CARMENA ESTAVA ENTRE EL PÚBLIC

Un grup d'espectadors rebenten el musical irreverent de Paco León

Insults i crits contra els actors de la sarsuela de Miguel del Arco '¡Cómo está Madriz!', molt crítica amb la corrupció actual

pacoleon

pacoleon

2
Es llegeix en minuts

Miguel del Arco va estrenar el 20 de maig a la Zarzuela '¡Cómo está Madriz!', un musical amb Paco León com a "pega" que, des d'aleshores, provoca que "uns 50" espectadors, dels mil que l'omplen cada dia, reclamin. Fins ahir a la nit, quan, a més, uns "energúmens" van rebentar la funció.

"Accepto la dissensió, la discrepància i, no cal dir-ho, la llibertat d'expressió, però el que va passar dimecres a la nit va ser una altra cosa: una falta de respecte absoluta als usos democràtics", ha assegurat avui en declaracions a Efe Del Arco.

L'obra, que fusiona dues sarsueles i que fa crítica social i política molt relacionada amb l'actualitat espanyola, inclou, per exemple, la jota de 'Los Ratas' al mateix temps que es projecten fotografies de Luis Bárcenas o Miguel Bernad.

12 PERSONES D'UNA MATEIXA FILA

Del Arco era fora de Madrid però la companyia li ha explicat que en un moment en què a l'escenari no hi passava res amb "excessiva controvèrsia", un grup de dotze que ocupava la mateixa fila al pati de butaques va començar a cridar i a insultar els actors "amb el propòsit clar de rebentar la funció i que es parés".

Un altre sector del públic va criticar llavors als esvalotadors el seu comportament, però "lluny de calmar-se, van apujar el to, i, llavors, Paco León des de l'escenari va explicar que així no podien continuar i els va demanar que se n'anessin".

ALTERCATS ABANS D'ANAR-SE'N

Els discrepants se'n van anar no sense abans "crear uns quants altercats entre ells". Després d'un parell de minuts de "recol·locació", la funció va poder seguir i va acabar "en un deliri" de ball i aplaudiments.

Paco León va avisar unes hores després a Twitter que cap acte així aconseguiria acovardir-los: 

El director creu que el que va passar no té "res a veure" amb el fet que entre els espectadors hi hagués l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena. "Requeriria una planificació que no veig possible", ha dit.

"Entenc que a algú no li agradi, que no sigui el que s'esperava, però quan passa això un s'aixeca i se'n va, escridassa al final o planteja una reclamació, però això de pretendre que perquè a un no li agrada una cosa s'ha de deixar de representar immediatament és inacceptable", recalca.

RUIZ-GALLARDÓN ES VA AIXECAR I SE'N VA ANAR

Des de la primera setmana hi ha hagut al voltant de cinquanta reclamacions i són diversos els espectadors que s'han aixecat i se n'han anat, com l'exministre del PP Alberto Ruiz-Gallardón, "que se'n va anar donant un sonor cop de porta a la seva llotja i dient que no tornaria mai més al Teatro de la Zarzuela".

"Em sembla d'una gran ignorància pensar que el que ells creuen que és el gènere de la sarsuela és el gènere en si mateix", replica.

'¡Cómo está Madriz!', recorda, és una fusió en el terreny musical de 'La Gran Vía' i 'El año pasado por agua' i en la part escènica "una declaració d'amor" a la capital, on "n'hi ha per a tots, no se'n salva cap: pals per a la dreta i per a l'esquerra".

"NO PODRAN AMB NOSALTRES"

¿I si tornen a rebentar la funció? "No farem res perquè per a 'chulapos', nosaltres, i no podran amb nosaltres quatre energúmens", riu.

Notícies relacionades

El cert és que no queda una sola entrada per a les funcions que falten de l'obra, en cartell fins diumenge que ve.