El drama dels refugiats, al DocsBarcelona

El festival de documentals s'inaugura aquest dimecres amb 'Sonita' i oferirà 45 pel·lícules fins al diumenge 29

fcasals34023537 icult imatge del documental  sonita   que inaugura160524182702

fcasals34023537 icult imatge del documental sonita que inaugura160524182702

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El drama dels refugiats és un dels eixos centrals de la 19a edició del festival internacional DocsBarcelona, que a partir d’avui projectarà cinc documentals sobre aquest problema, coincidint amb l’arribada ahir a Espanya dels primers refugiats sirians. La cita, organitzada sota el lema Miradas inquietas, s’inaugurarà amb Sonita, un documental dirigit per Rokhsareh Ghaem Maghami sobre una jove refugiada a l’Iran que lluita a través del rap contra la imposició de casar-se.

Notícies relacionades

    El festival també abordarà l’homofòbia, la transsexualitat i la pedofília arreu del món amb peces com Inside the chinese closet, Daniel’s world i Call me Marianna, mentre que en pel·lícules com City of dreams-A musical i Esto es lo que hay es recorre a la música com a eina de transformació social.

    En total, aquesta edició inclou 45 films de 28 països que es podran veure fins diumenge a l’Aribau Club i el CCCB, a més d’11 curtmetratges de la secció DOC-U. El festival, que comptarà amb la presència de més de 50 directors i reunirà uns 600 professionals en el seu mercat de finançament, oferirà diverses activitats, com una taula rodona sobre els límits del documental i una classe magistral amb el director, guionista i productor Pere Portabella.