REPTE A FRANÇA

1,6 quilòmetres de vinyetes: el còmic més llarg del món

El Llibre Guinness dels Rècords homologa una historieta dibuixada per estudiants francesos i de l'Escola Joso de Barcelona en el marc del Festival de Lió BD

fcasals33981469 icult r cord guinness c mic m s largo del mundo en160521170704

fcasals33981469 icult r cord guinness c mic m s largo del mundo en160521170704 / unknown

1
Es llegeix en minuts

Són 1.600 vinyetes que s'estenen fins a 1,6 quilòmetres de llarg en 300 quilos de paper. Es tracta del còmic més llarg del món, que aquest dissabte s'ha homologat com a tal al Llibre Guinness dels Rècords, i que ha sigut dibuixat a l'interior dels túnels de la Croix Rousse de Lió, en el marc del festival de còmic d'aquesta localitat francesa, per 100 estudiants de l'escola lionesa Émilie Cohl i 100 de la Escola Joso de Barcelona. 

No és la primera vegada que el Festival de Lió BD (els dies 4 i 5 de juny se'n celebrarà l'11a edició) assumia el repte de dibuixar el còmic més llarg del món. Ja ho van aconseguir el 2011 (amb un que feia 1 quilòmetre) però el 2014 en una ‘performance’ a Nova York una tira de 1.214 metres els superava en el rècord Guinness.

Notícies relacionades

El còmic de 1.600 metres, que s'imprimirà i vendrà, es podrà veure exposat al públic durant aquest cap de setmana en els túnels de la Croix Rousse, que uneixen els rius Roine i Saona, on s'han programat a més ‘performances’ de diversos artistes. 

VIATGE EN EL TEMPS

L'‘story board’ del còmic ha sigut creat per l'autor lionès Jibé juntament amb Yan Le Pon, que han concebut una història protagonitzada per Léa, una heroïna que durant la visita al Museu des Confluences de Lió troba un estrany bolígraf que li permet viatjar en el temps. La barcelonina Escola Joso, els estudiants de la qual dibuixaran la meitat de les vinyetes, i que entre els seus referents figuren autors com Roger Ibañez, Pasqual Ferry, Josep Homs o Jordi Lafebre, ja fa dos anys que col·labora amb el festival de còmic de la ciutat francesa. L'any passat van materialitzar l'experiència Webtrip, que van mostrar al Saló del Còmic de Barcelona de l'any passat i que tornen a repetir aquest 2016. 

Jibé Yan Le PonMuseu des Confluences Roger Ibañez, Pasqual Ferry, Josep Homs o Jordi LafebreWebtripSaló del Còmic de Barcelona 

Temes:

Còmic