El nou llibre de Harry Potter es publicarà en català i castellà a l'octubre

'Harry Potter i el nen maleït' és el guió de l'obra de teatre que s'estrenarà el 30 de juliol a Londres, protagonitzada per un Harry Potter adult, convertit en funcionari, i el seu fill Albus

J. K. Rowling, en una imatge d’arxiu.

J. K. Rowling, en una imatge d’arxiu. / AP / LEFTERIS PITARAKIS

2
Es llegeix en minuts

Al mes de febrer, J. K. Rowling anunciava que l'obra de teatre protagonitzada per un Harry Potter adult i el seu fill Albus que s'estrenarà el 30 de juliol a Londres, 'Harry Potter i el nen maleït', es convertirà en un llibre. El vuitè protagonitzat pel jove mag, però no exactament la cinquena novel·la: el volum contindrà el guió íntegre de l'obra teatral. No obstant, falta veure en què es convertirà la versió "ampliada i enriquida" del guió que també han anunciat els editors per a l'any 2017. 

El dubte que quedava en l'aire era quan podrien llegir el llibre els lectors que prefereixin o necessitin fer-ho en català o castellà. Finalment ja s'ha fixat la data de publicació, i no hauran d'esperar gaire. Les editorials que publiquen els llibres de Rowling en català i castellàEmpúries i Salamandra, han anunciat avui que el llibre es publicarà a Espanya i Amèrica Llatina el pròxim mes d'octubre.

Aquesta és la sinopsi de l'obra: "Ser Harry Potter mai ha sigut una tasca fàcil, menys encara des que s'ha convertit en un treballador enfeinadíssim del Ministeri de Màgia, un home casat i pare de tres fills. I si Harry planta cara a un passat que es resisteix a quedar enrere, el seu fill petit, Albus Severus, ha de lluitar contra el pes d'una herència familiar de la qual ell mai ha volgut saber res. Quan el destí connecti el passat amb el present, pare i fill hauran d'afrontar una veritat molt incòmoda: a vegades, la foscor sorgeix dels llocs més insospitats".

El novembre del 2016, el 'revival' Harry Potter tindrà una altra fita més amb l'estrena de la pel·lícula 'Animals fantàstics', el guió de la qual ha estat escrit per la mateixa Rowling a partir d'un dels tres llibrets que va publicar fa anys amb finalitats benèfiques.

L'OBRA DE TEATRE

Notícies relacionades

L'obra de teatre que s'estrenarà aquest estiu al West End, amb entrades venudes fins al gener del 2017 i sessions prèvies a l'estrena oficial a partir del 7 de juny, serà presentada en dues parts, pensades per ser vistes en dues nits seguides o en dues representacions el mateix dia. En l'obra de teatre, Jamie Parker interpretarà Harry Potter, l'actriu negra Noma Dumezweni apareixerà com una Hermione Granger adulta i Paul Thornley tindrà el paper de Ron Weasley.

La data de publicació del llibre, el 31 de juliol, és la de l'aniversari fictici de Harry Potter. El fet que coincidís amb diumenge va aixecar protestes per part dels llibreters britànics, que van lamentar que les restriccions horàries per als comerços en cap de setmana els impedissin obrir les portes a les 00.00 hores i mantenir les llibreries obertes durant tot el diumenge, però finalment s'ha imposat el criteri inicial.